La New York, mii de manifestanți pro-palestinieni în stradă

14 Oct 2023
La New York, mii de manifestanți pro-palestinieni în stradă

Cu strigăte de „Eliberați, eliberați Palestina”, câteva mii de oameni au manifestat vineri în inima New York-ului pentru a cere încetarea „colonizării israeliene” și a denunța sprijinul Statelor Unite pentru Israel, exprimându-și totodată temerile în fața operațiuni militare în Gaza, scrie Le Monde

O multime de steaguri palestiniene era vizibilă pe Broadway Avenue, între străzile 42, la o aruncătură de băț de Times Square, au remarcat jurnaliștii de la Agence France-Presse (AFP). În mare parte tineri și de toate originile, purtând kefieh și eșarfe, manifestanții au cerut „eliberarea” „Palestinei .

Multe pancarte au cerut, de asemenea, încetarea „genocidului” sau „apartheidului” din partea Israelului. „De la râu [Iordania] până la mare, Palestina va fi liberă ”, au scandat și demonstranții, un slogan considerat drept un apel la distrugerea Statului Israel de către organizațiile evreiești. Multe bannere au cerut Statelor Unite să înceteze „sprijinul” pentru Israel.

Începând de sâmbătă, New York, un oraș cu 8 până la 9 milioane de locuitori, inclusiv 1 până la 2 milioane de evrei, a trăit în ritmul demonstrațiilor în sprijinul cauzei palestiniene sau demonstrațiilor de solidaritate cu victimele israeliene ale atacurilor Hamas. La fel ca în restul Statelor Unite, multe adunări au loc în campusuri, cum ar fi la prestigioasa Universitatea Columbia.

Alte stiri din Externe

Ultima oră