Justin Trudeau spune că nu a forțat pe nimeni să se vaccineze

25 Apr 2023
Justin Trudeau spune că nu a forțat pe nimeni să se vaccineze

Premierul Justin Trudeau a spus că, deși "nu a forțat pe nimeni să se vaccineze împotriva COVID-19", el „a ales să se asigure că toate stimulentele și toate protecțiile sunt acolo pentru a încuraja canadienii să se vaccineze”, scrie WesternStandard

„Și exact asta au făcut”, a spus Trudeau la o întâlnire cu studenții din Otawa unde se afla împreună cu președintele Germaniei Steinmeier 

„Ne-am vaccinat la un nivel mai ridicat decât aproape orice altă țară similară”. 

Trudeau a spus că oamenii de știință, experții medicali și cercetătorii au înțeles că vaccinarea va pune capăt pandemiei de COVID-19. El a adăugat că rata mare de vaccinare a Canadei a făcut ca aceasta să aibă o pandemie mai puțin mortală decât majoritatea altor țări. 

În timp ce mulți oameni din sală îl aprobau în timp ce vorbea, el a spus că secțiunea de comentarii de pe fluxul live se umple probabil cu remarci furioase. 

„Și trebuie să ne dăm seama cum să-i protejăm în continuare pe acești oameni, pentru că treaba mea ca prim-ministru este să mențin oamenii în viață și să-i mențin în siguranță și să menținem democrația, indiferent dacă aleg sau nu să creadă că asta fac" a spus el. 

Liderul Partidului Popular din Canada, Maxime Bernier, l-a ironizat pe Trudeau :

„Corect, el nu a „forțat” pe nimeni să se vaccineze; doar i-a concediat pe nedrept, i-a atacat financiar, i-a persecutat, i-a insultat, le-a refuzat drepturile de bază, i-a împiedicat să călătorească etc.”, a spus Bernier. 

Trudeau a anunțat în 2021 că cei 300.000 de angajați ai guvernului canadian au la dispoziție o lună pentru a fi vaccinați. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră