Justin Trudeau e "speriat" de faptul ca drepturile 2SLGBTQI+ sunt atacate în SUA și în lume

27 Mai 2023
Justin Trudeau e "speriat" de faptul ca drepturile 2SLGBTQI+ sunt atacate în SUA și în lume

Premierul Justin Trudeau a participat la un eveniment organizat la Universitatea din Winnipeg, răspunzând la întrebările celor prezenți.Premierul a început evenimentul observând că există o mulțime de motive pentru a fi îngrijorat de ceea ce se întâmplă în lume în acest moment, scrie CTVNews

Trudeau a adresat întrebări pe o varietate de subiecte, de la tratarea dependențelor și sprijinul pentru sănătatea mintală la modul în care oamenii vor fi sprijiniți pe măsură ce prețurile cresc.

Premierul a început evenimentul observând că există o mulțime de motive pentru a fi îngrijorat de ceea ce se întâmplă în lume în acest moment. De la schimbările climatice, la războiul care are loc în Ucraina, la prețurile locuințelor și la costul vieții, Trudeau a spus că există multe probleme complexe care trebuie abordate.

„Nu e de mirare că oamenii sunt îngrijorați de unde mergem, de cum vom trece peste asta”, a spus Trudeau.

El a spus că soluțiile nu sunt simple, menționând că dacă ar fi, s-ar fi întâmplat deja. „Problemele complexe, provocările complexe, au soluții complexe și ne impun pe toți să intensificăm, ne impun să lucrăm din greu împreună pentru a le rezolva. Lucrul bun este că la asta au fost întotdeauna grozavi canadienii”.

El i-a încurajat pe canadieni să rămână optimiști în ceea ce privește viitorul și a spus că țara va trece împreună prin vremurile grele.

Preocupari LGBTQ2S+

Trudeau a fost întrebat dacă guvernul său are un plan pentru a-i proteja pe toți canadienii și pentru a nu-i abandona pe cei din comunitatea LGBTQ2S+.

El a spus că ceea ce se întâmplă în lume și mai ales în Statele Unite este înfricoșător și că guvernul său va face totul pentru a proteja drepturile grupurilor marginalizate.

„Se întâmplă ceva, iar Canada nu este imună la asta… dar ceea ce se întâmplă în Statele Unite se scurge în discursul politic din Canada”.

El a spus că guvernul său va apărea întotdeauna pentru drepturile femeilor, ale LGBTQ2S+ și ale altor grupuri cărora riscă să le fie atacate drepturile.

 

Au fost abordate subiecte axate pe sănătatea mintală, dependențe și lipsa adăpostului

Când a vorbit despre dependențe, Trudeau a spus că cei mai vulnerabili din populațiesunt cel mai puternic afectați, dar a remarcat că nimeni în Canada nu este lăsat neatins de problemă. El a spus că este o problemă complexă și că nu există o singură soluție pentru a face față problemelor de dependență în toată țara.

„Dacă vom ajunge la provocarea actuală a dependențelor, este timpul să încetăm să tratăm dependențele ca pe o problemă de justiție penală și să începem să o tratăm ca pe o problemă de sănătate”.

„A fi dependent nu ar trebui să fie o condamnare la moarte”, a spus el.

În ceea ce privește sănătatea mintală, el a fost întrebat despre modul în care sprijinul va fi oferit studenților și oamenilor de la universitate și, de asemenea, despre asigurarea faptului că sprijinul este disponibil pentru toți oamenii.

„Dacă poți sprijini pe cineva din intervalul de 15 până la 25 de ani atunci când încep, în unele cazuri, primele lupte cu sănătatea mintală, atunci îi oferi instrumentele pentru a avea mai mult succes, pentru a-și realiza mai mult potențialul, mai capabil să face față acestor provocări de-a lungul vieții.”

El a spus că acesta este motivul pentru care guvernul și-a pus accent pe ajutorul studenților universitari și a tinerei generații.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră