Jurnalista care a protestat la o televiziune din Rusia devine corespondent pentru presa germană Die Welt

11 Apr 2022
Jurnalista care a protestat la o televiziune din Rusia devine corespondent pentru presa germană Die Welt

Marina Ovsiannikova deveniseun simbol după ce a apărut în mijlocul știrilor înarmată cu o pancartă împotriva războiului din Ucraina. Jurnalista rusă devine corespondent în Ucraina și Rusia pentru marele cotidian german Die Welt, a anunțat luni presa, scrie 20minutes.

Ea va scrie pentru ziar și va contribui în mod regulat la canalul său de știri de televiziune. „Marina Ovsiannikova a avut curajul, într-un moment decisiv, să confrunte telespectatorii din Rusia cu o imagine nediluată a realității”, a explicat Ulf Poschardt, redactor-șef al grupului Welt, într-un comunicat de presă.

„Apără această libertate”
„A apărat astfel cele mai importante virtuți jurnalistice, în ciuda amenințării represiunii statului”, adaugă șeful cotidianului conservator.

„Welt reprezintă ceea ce este apărat cu atâta vehemență în Ucraina de către oamenii curajoși de acolo: libertatea. Ca jurnalist, consider că este de datoria mea să apăr această libertate”, a spus Marina Ovsiannikova, 43 de ani, în aceeași declarație.

Ea se confruntă cu acuzații penale.
Jurnalista a apărut în direct la mijlocul lunii martie, în timpul celui mai urmărit buletin de știri din Rusia, pe canalul Pervy Kanal, cu o pancartă care critică invadarea Ucrainei de către Moscova și denunța „propaganda” presei controlate de guvern.

Arestată pentru scurt timp, apoi condamnată în proces la o amendă simplă și lăsată în libertate, Marina Ovsiannikova, care de atunci a părăsit canalul, riscă urmărirea penală pedepsită  cu închisoarea, în condițiile unei legi recente care reprimă orice „informație falsă” cu privire la armata rusă.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră