Joe Biden promite că „se va asigura că lumea este alături” de Ucraina

22 Sep 2023
Joe Biden promite că „se va asigura că lumea este alături” de Ucraina

Președintele ucrainean, în ținuta lui obișnuită kaki, și soția sa Olena Zelenska au fost primiți de Joe și Jill Biden, pe covor roșu, cu steaguri și soldați în ținută. Cei doi șefi de stat au trecut apoi în Biroul Oval, scrie CNN

Președintele american Joe Biden l-a întâmpinat pe președintele ucrainean Volodymyr Zelensky la Casa Albă și a spus că SUA continuă să ofere sprijin în eforturile Kievului de a se apăra împotriva invaziei Rusiei.

La începutul acestei săptămâni, la Adunarea Generală a ONU, am spus clar că nicio națiune nu poate fi cu adevărat sigură în lume dacă, de fapt, nu ne ridicăm și nu apărăm libertatea Ucrainei în fața acestei brutalități și agresiuni rusești. ”, a spus Biden în Biroul Oval. De aceea am reunit o coaliție de peste 50 de țări — 50 de țări pentru a ajuta Ucraina să se apere. Este critic.

Biden a spus că SUA au început procesul „de oficializare a angajamentului nostru pe termen lung față de securitatea Ucrainei”, împreună cu colegii lideri G7 și alți parteneri internaționali, „și de aceea susținem o pace justă și de durată, una care respectă suveranitatea ucraineană și integritatea teritorială." 

Biden a lăudat „curajul enorm” al poporului ucrainean. „A inspirat lumea, a inspirat cu adevărat lumea cu hotărârea de a apăra aceste principii și, împreună cu partenerii și aliații noștri, poporul american este hotărât să facă tot ce poate pentru a ne asigura că lumea este alături de voi”, a spus el.

Biden este de așteptat să anunțe o nouă asistență militară , în valoare de peste 325 de milioane de dolari, în timpul întâlnirii sale cu Zelensky. Potrivit a doi oficiali americani, este de așteptat să includă mai multe muniții cu dispersie, fiind a doua oară când SUA furnizează arma controversată Kievului.

Președintele ucrainean a vizitat dealul Capitoliului, unde a descris  întâlnirea sa cu senatorii americani  de pe dealul Capitoliului drept „un mare dialog”. Zelensky sa întâlnit și cu parlamentarii din Camera Reprezentanților SUA.

Alte stiri din Externe

Ultima oră