Joe Biden își marturisește „dragostea infinită” pentru fiul său Hunter la deschiderea procesului acestuia

03 Iun 2024
Joe Biden își marturisește „dragostea infinită” pentru fiul său Hunter la deschiderea procesului acestuia

Hunter Biden este acuzat că a mințit când a completat un formular de achiziție de arme de foc în 2018, în care a negat consumul de narcotice, scrie Le Figaro

Joe Biden l-a asigurat luni pe fiul său Hunter , al cărui proces pentru deținere ilegală a unei arme se deschide în instanța federală, de „dragostea sa infinită” , în timp ce s-a abținut să comenteze procedura în sine.

„Ca președinte, nu voi comenta o procedură federală în desfășurare, dar, ca tată, am o dragoste infinită pentru fiul meu, am încredere în el și îi respect puterea”, a spus președintele american într-un comunicat de presă.

Hunter Biden este acuzat că a mințit când a completat un formular de achiziție de arme de foc în 2018, în care a negat consumul de droguri

– Procesul lui Hunter Biden în instanță ar putea duce la dezvăluiri jenante pentru campania președintelui, scrie Le Figaro

În timp ce Donald Trump tocmai a fost condamnat la New York s-a deschis un nou proces exploziv în Delaware, care implică familia actualului președinte. Hunter, fiul cel mic al lui Joe Biden , este acuzat că a mințit când a completat un formular de achiziție de arme de foc în 2018, în care a negat consumul de narcotice .

Nu a folosit niciodată pistolul, pe care l-a păstrat timp de unsprezece zile înainte ca amanta să-l arunce într-un coș de gunoi. Procesul fiului unui președinte urmărit de Departamentul de Justiție al tatălui său este un spectacol fără precedent și promite o dezvaluire a detaliilor sordide de care Casa Albă s-ar fi lipsit în plină campanie electorală.

Hunter Biden nu a ascuns-o niciodată. După moartea fratelui său, Beau, de cancer, în 2015, s-a adâncit în droguri și alcool timp de câțiva ani. Abbe Lowell, avocatul său, susține însă că nu a încălcat legea și că toată această afacere este doar o mașinație politică pentru a îi face rău tatălui său.

Fiul președintelui a apărut vara trecută pe punctul de a evita un proces. Dar negocierile privind un acord cu David Weiss, procurorul federal numit sub Donald Trump și însărcinat cu investigarea lui Hunter, s-au prăbușit spectaculos când judecătorul a ridicat îndoieli cu privire la validitatea aranjamentului. David Weiss a încheiat discuțiile și l-a acuzat pe fiul Biden, care a pledat nevinovat.

"Tratament preferențial"

Abbe Lowell i-a atacat pe procurori, spunând că s-au înclinat presiunilor politice. Donald Trump și aliații săi, la anunțul unui posibil acord, au denunțat violent „ tratamentul favorabil ” de care, potrivit acestora, a beneficiat Hunter. Avocații săi au replicat că era foarte rar ca deținerea unei arme de către un dependent de droguri să aibă ca rezultat o înfățișare în instanță, cu excepția cazului în care a dus la o infracțiune mai gravă, ceea ce nu a făcut-o.

Procurorul intenționează să prezinte diverse documente care dovedesc că acuzații au consumat droguri. Începând cu Memoriile sale publicate în 2021

Au făcut totul pentru a amâna procesul până după alegeri. O tactică asemănătoare cu cea a lui Donald Trump. Cele două cazuri sunt însă foarte diferite. Fostul președinte, nou candidat la Casa Albă, a fost condamnat pentru falsificare de documente pentru a cumpăra tăcerea unei vedete porno în timpul campaniei sale din 2016. Hunter nu caută niciun birou electoral și este acuzat că a mințit pe un formular federal. Dar, la fel ca Trump, el spune că este victima unei vânătoare de vrăjitoare orchestrată de procurori părtinitori. Iar procesul lui va da naștere la dezvăluiri jenante.

Procurorul intenționează să prezinte diverse documente care dovedesc că acuzații au consumat droguri. Începând cu Memoriile sale publicate în 2021. „ Eram dependent de crack ”, scrie el. Toată energia mea a fost dedicată fumatului de droguri și găsirii unor modalități de a le cumpăra" David Weiss a mai putut chema la tribună martori precum Kathleen Buhle, fosta lui soție, și Hallie, văduva fratelui său cu care a avut o aventură după moartea lui Beau. Într-unul dintre mesajele ei de atunci, ea i-a spus: „Mi-e teamă că vei muri ”, înainte de a adăuga: „Și nu pot trăi fără tine”.

Până la 25 de ani de închisoare

La rândul lor, avocații lui Biden vor încerca fără îndoială să demonstreze că nu a mințit cu bună știință. Tocmai terminase dezintoxicarea, spun ei, și s-ar fi putut gândi că s-a vindecat. De asemenea, vor contesta credibilitatea celebrului formular. Armurierul nu i-a cerut lui Hunter să furnizeze toate documentele necesare, iar când FBI-ul, trei ani mai târziu, a cerut originalul, cineva din magazin a adăugat informațiile lipsă în formular. Ei vor ataca în cele din urmă calitatea dovezilor. În geanta de piele în care era depozitat pistolul au fost găsite urme de cocaină. Însă acest caz a fost găsit de cineva care cauta in gunoi și nu a fost testat decât mulți ani mai târziu, susțin ei.

Anturajul lui Joe Biden este îngrijorat de impactul procesului asupra președintelui. Este foarte atașat de fiul său și se teme de consecințele psihologice asupra lui Hunter, care și-a găsit o anumită stabilitate. El riscă până la 25 de ani de închisoare și o amendă de 750.000 de dolari. Adăugând la stress, el pare să se chinuie să-și plătească avocații. Kevin Morris, avocatul de la Hollywood care i-a împrumutat până acum aproximativ 7 milioane de dolari pentru a-și acoperi, printre altele, costurile sale juridice enorme, a anunțat că nu mai are bani.

Casa Albă se teme și de impactul politic. Procesul îl pune pe președinte într-o situație delicată. Trebuia să declare clar că nu-și va ierta fiul dacă va fi condamnat. De ani de zile, Hunter a fost subiectul mai multor investigații, în special din partea republicanilor care îl acuză de trafic de influență și au făcut totul pentru a demonstra că Joe Biden a fost implicat în planurile copiilor săi. Fara succes.

Dar deschiderea procesului se vor relansa atacurile din răzbunare. Mai ales că saga juridică este departe de a se termina. El urmează să se întoarcă în instanță din California în septembrie, pentru acuzații de evaziune fiscală. El este acuzat că nu a plătit 1,4 milioane de taxe din 2016 până în 2019. O datorie plătita de atunci dar pentru care riscă până la 17 ani de închisoare.

Alte stiri din Externe

Ultima oră