Joe Biden crede că o ocupație israeliană a Fâșiei Gaza „ar fi o greșeală gravă”

16 Oct 2023
Joe Biden crede că o ocupație israeliană a Fâșiei Gaza „ar fi o greșeală gravă”

Canalul american CBS a difuzat duminică seara un interviu cu Joe Biden , realizat joi la sfârșitul zilei pentru programul săptămânal „60 Minutes”, scrie Le Monde

Întrebat despre un posibil sprijin din partea Statelor Unite pentru o posibilă ocupare israeliană a Fâșiei Gaza, președintele american a estimat că „ar fi o greșeală gravă” .

„Uite, ceea ce s-a întâmplat în Gaza, în opinia mea, este Hamas, iar elementele extremiste ale Hamas nu reprezintă tot poporul palestinian. Cred că ar fi o greșeală ca Israelul să ocupe din nou Gaza ”, a continuat el, în timp ce a considerat că eliminarea „extremștilor” este „necesară ” .

Când jurnalistul l-a întrebat din nou dacă crede că „Hamas ar trebui eliminat complet” , Joe Biden a fost categoric: „Da, absolut. Dar avem nevoie de o autoritate palestiniană. Trebuie să existe o cale către un stat palestinian"

Întrebat despre oportunitatea unei încetări a focului, Joe Biden a părut să lase deoparte această opțiune:

„Uite, există o diferență fundamentală. Israelul vizează un grup de oameni care au comis o barbarie la fel de mare precum Holocaustul. Și așa cred că Israelul trebuie să reacționeze. Ei trebuie să lupte împotriva Hamas. Hamas este o grămadă de lași. Se ascund în spatele civililor. Și-au înființat sediul acolo unde se află civili, clădiri și altele asemenea. Dar în măsura în care pot separa [membrii Hamas de restul populației], sunt sigur că israelienii vor face tot ce le stă în putere pentru a evita uciderea unor civili nevinovați."

Alte stiri din Externe

Ultima oră