Joe Biden confirmă informațiile despre copii decapitați de teroriștii Hamas

12 Oct 2023
Joe Biden confirmă informațiile despre copii decapitați de teroriștii Hamas

Președintele american Joe Biden confirmă informațiile conform cărora teroriștii Hamas au decapitat copii israelieni în atacul surprinzător din weekend, scrie TimesOfIsrael.

„Este important pentru americani să vadă ce se întâmplă. Fac asta de mult timp. Nu m-am gândit niciodată că voi vedea... fotografii confirmate cu teroriști care decapitau copii”, a spus Biden în timpul declarațiilor adresate liderilor comunității evreiești din SUA la o masă rotundă de la Casa Albă.

„Este de neconceput să minimizezi atrocitățile Hamas și să dai vina pe poporul evreu”, adaugă președintele.

El continuă subliniind că, în ciuda vremurilor foarte grele cu care se confruntă Israelul și comunitatea evreiască, „există țări care încearcă să ajute, inclusiv națiuni arabe.

E posibil ca el să se refere la țări precum Emiratele Arabe Unite, deoarece chiar înainte de a trece la masa rotundă, Biden a avut un apel cu președintele Emiratelor Arabe Unite, Mohammed bin Zayed.

Cei doi au vorbit despre atacurile teroriste asupra Israelului, iar Biden a subliniat condamnarea sa asupra Hamas în timp ce „a avertizat împotriva oricui ar putea încerca să exploateze situația actuală”, potrivit citirii Casei Albe. „Cei doi lideri au discutat, de asemenea, despre importanța asigurării că asistența umanitară ajunge la cei care au nevoie”.

Întors la masa rotundă, Biden este întrebat de unul dintre liderii comunității evreiești de unde își trage puterea în astfel de vremuri grele.

"Credința mea. Nu este vorba despre răzbunare. Este o decență de bază. Știu că putem depăși asta. Dacă perseverăm, putem crește”, răspunde el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră