JK Rowling spune că de abia așteaptă ca poliția să o aresteze după ce a afirmat despre unele "femei" transgender că sunt bărbați

01 Apr 2024
JK Rowling spune că de abia așteaptă ca poliția să o aresteze după ce a afirmat despre unele "femei" transgender că sunt bărbați

JK Rowling spune că de abia așteaptă ca poliția să o aresteze din cauza noii legi a Scotiei privind infracțiunile motivate de ură care interzic adresarea cu „sexul greșit” , scrie The Telegraph

Comentariile autoarei au venit în momentul în care ministrul Siobhian Brown admite că poliția ar putea analiza plângerile de adresare cu „sexul greșit” împotriva autoarei JK Rowling

JK Rowling a provocat poliția din Scoția să o aresteze în temeiul noilor legi ale partidului SNP privind infracțiunile motivate de ură, după ce a declarat că o serie de femei trans cunoscute sunt bărbați.

Autoarea Harry Potter, care locuiește în Edinburgh, a postat pe Twitter:

„Libertatea de exprimare și de credință s-au sfârșit în Scoția dacă descrierea exactă a sexului biologic este considerată criminală.

„În prezent sunt plecată din țară, dar dacă ceea ce am scris aici se califică drept infracțiune în conformitate cu termenii noului act, aștept cu nerăbdare să fiu arestat când mă voi întoarce la locul de naștere al Iluminismului scoțian.”

Rowling a postat fotografii cu 10 persoane transgender cunoscute pe Twitter și le-a ironizat pretențiile că ar fi femei.

Printre acestea se numără Isla Bryson, care a fost trimis inițial la o închisoare pentru femei după ce a fost condamnat pentru două violuri.

Printre ceilalți pe care i-a enumerat s-a numărat și Andrew Miller, în vârstă de 53 de ani, care a folosit și numele de Amy George. Măcelarul transgender a răpit o tânără în Scottish Borders în timp ce era îmbrăcat în femeie și a abuzat-o timp de 27 de ore.

Autorul l-a menționat și pe "Katie" Dolatowski, un pedofil transgender care se identifica drept femeie care a agresat sexual o fetiță de 10 ani în toaleta lui Morrisons din Kirkcaldy, Fife, în martie 2018.

Alte "femei" trans pe care le-a menționat au fost Mridul Wadhwa, directorul executiv al Edinburgh Rape Crisis Centre.

Și Munroe Bergdorf, un model trans și activist.

Postarea sa finală a fost despre personalitatea TV India Willoughby. Activiștii au încercat deja, fără succes, ca Rowling să fie arestată în temeiul legilor existente pentru „încălcare de sex”, după ce ea l-a numit public pe Willoughby bărbat.

 "În sfârșit, dar nu în ultimul rând, India Willoughby de la TV demonstrează că noi femeile putem numi un radiodifuzor negru o „cățea urâtă” care „nu ar fi nimic fără wokism”, dublează bărbați lesbiene, insultă înfățișarea unei înotătoare olimpice, „glumește” despre răpirea. feminiștilor și ÎNCĂ apar la TV! Ce femeie! "

La sfârșitul listei, ea a postat pe Twitter:

Păcăleala de 1 Aprilie!  

Glumesc. Evident, persoanele menționate în tweet-urile de mai sus nu sunt deloc femei, ci bărbați, fiecare dintre ei.

Prin adoptarea Scottish Hate Crime Act, legiuitorii scoțieni par să fi acordat mai multă valoare sentimentelor bărbaților care își îndeplinesc ideea despre feminitate, oricât de misogin sau oportunist, decât drepturilor și libertăților femeilor și fetelor reale. Noua legislație este larg deschisă abuzurilor din partea activiștilor care doresc să-i reducă la tăcere pe cei dintre noi care vorbesc despre pericolele eliminării spațiilor pentru femei și fete de un singur sex, prostiile făcute în datele despre criminalitate dacă agresiunile violente și sexuale comise de bărbați sunt înregistrate ca fiind crime feminine, nedreptatea grotescă de a permite bărbaților să concureze în sporturile feminine, nedreptatea locurilor de muncă ale femeilor, onorurile și oportunitățile luate de bărbații trans-identificați și realitatea și imuabilitatea sexului biologic.

De câțiva ani încoace, femeile scoțiene sunt presate de guvernul lor și de membrii forțelor de poliție să nege dovezile ochilor și urechilor lor, să respingă faptele biologice și să îmbrățișeze un concept neoreligios al genului care nu poate fi demonstrat și nu poate fi testat. Redefinirea termenului „femeie” pentru a include fiecare bărbat care se declară astfel a avut deja consecințe grave asupra drepturilor și siguranței femeilor și fetelor în Scoția, cu cel mai puternic impact resimțit, ca întotdeauna, de cei mai vulnerabili, inclusiv de prizoniere și femei supraviețuitare ale violului.

Este imposibil să descriem sau să abordăm cu exactitate realitatea violenței și violenței sexuale comise împotriva femeilor și fetelor sau să abordam atacul actual asupra drepturilor femeilor și fetelor, cu excepția cazului în care ni se permite să numim un bărbat bărbat. Libertatea de exprimare și de credință s-au terminat în Scoția dacă descrierea exactă a sexului biologic este considerată criminală.

Momentan sunt plecată din țară, dar dacă ceea ce am scris aici se califică drept infracțiune în condițiile noului act, aștept cu nerăbdare să fiu arestată când mă voi întoarce la locul de naștere al Iluminismului scoțian.

Dacă sunteți de acord cu opiniile expuse în acest tweet, vă rugăm să-l retweetați.

Ea i-a invitat pe cei care au fost de acord cu ea să distribuie postarea și au folosit hashtag-ul #arrestme.

Prin aprobarea Hate Crime and Public Order (Scotland) Act, Rowling a spus că „au acordat mai multă valoare sentimentelor bărbaților care își îndeplinesc ideea despre feminitate, oricât de misogin sau oportunist, decât drepturilor și libertăților femeilor și fetelor reale”.

Răspunzând la postări, Willoughby a postat pe Twitter: „Ce priveliște tristă patetică. Cea mai cunoscută autoare din lume stă treaz toată noaptea pentru a scrie un post de troll mega lung despre mine, pentru că este consumată de ura față de persoanele trans. Complet deranjata.”

Comentariile lui Rowling au venit după ce Siobhian Brown, ministrul siguranței comunitare al SNP, a declarat inițial că adresarea folosind sexul greșit – de exemplu, numirea unei femei trans „el” – „nu” ar încălca „deloc” legislația.

Dar, după ce a fost contestată cu privire la solicitările ca Rowling să fie urmărita penal în temeiul Legii privind crimele de ură și ordinea publică (Scoția), ea a recunoscut apoi că poliția va decide.

Vorbind dupa ce legea a intrat în vigoare luni, doamna Brown a spus: „Ar putea fi raportată și ar putea fi investigată. Dacă poliția ar crede sau nu că a fost criminal, depinde de Poliția Scoției pentru asta.”

Ministrul a fost contestat și de omiterea „ciudală” a femeilor din lista grupurilor protejate incluse în legislație.

Aceasta înseamnă că amenințările făcute împotriva lui Rowling și a altor feministe care critică ideologia trans nu au putut fi investigate în temeiul proiectului de lege. Doamna Brown a recunoscut că „trebuie făcută mai multă muncă” și a spus că va fi introdus un proiect de lege privind misoginia.

Humza Yousaf a supravegheat adoptarea legislației privind infracțiunile motivate de ură la Holyrood în 2021, când era secretar de justiție în guvernul lui Nicola Sturgeon, dar a intrat în vigoare abia acum, deoarece Poliția din Scoția a declarat că are nevoie de timp pentru instruire.

Legea creează o infracțiune penală de „stârnire a urii”, extinzându-se pe o infracțiune similară bazată pe abuzul rasist, care a fost inclusă în statut de zeci de ani.

Noua legislație acoperă ura pe bază de vârstă, dizabilități, rasă, religie, orientare sexuală și identitate transgen.

Cu toate acestea, un amendament pentru adăugarea sexului pe lista de caracteristici protejate în această etapă a fost respins, în ciuda faptului toate partidele și-au exprimat îngrijorarea cu privire la motivul pentru care femeile au fost excluse.

Cineva condamnat pentru stârnirea urii riscă o amendă și o pedeapsă cu închisoare de până la șapte ani.

Justin Webb, jurnalistul BBC care a condus interviul cu Brown, a fost descoperit în februarie că a încălcat regulile de imparțialitate, numind femeile trans „bărbați” în emisie.

BBC a admis o plângere împotriva prezentatorului după ce acesta a spus „femei trans, cu alte cuvinte bărbați” la emisiunea BBC Radio 4 din august anul trecut.

Un ascultător s-a plâns că comentariul a echivalat cu dl Webb și-a exprimat opinia personală asupra unei chestiuni controversate, care încălca cerințele BBC privind imparțialitatea.

Definiția din noua legislație a unei infracțiuni motivate de ură a atras îngrijorarea că aceasta este prea ambiguă, ceea ce poate duce la un efect „refrigerant” asupra libertății de exprimare și la un torent de plângeri vexatorii adresate poliției.

În special, aliații lui Rowling au sugerat că activiștii trans o au „în vizor”. Autoarea a susținut în mod regulat că femeile trans nu sunt femei și săptămâna trecută a promis că va continua să „numească bărbatul bărbat” după ce această „lege ridicolă” va intra în vigoare.

Participanților la un eveniment oficial privind crimele motivate de ură din Poliția Scoția din februarie  le-a fost prezentat un scenariu care implică un personaj numit Jo, care crede că sexul este binar și solicită în mod bizar ca persoanele transgender să fie trimise în camere de gazare.

Grupurile feministe au susținut că personajul era o parodie voalată a lui Rowling, al cărui prenume este Joanne și care este numita Jo de către prieteni.

Trăind în frică

Presată de emisiunea Today de la BBC Radio 4 dacă a numi sexul greșit a fost o crimă, Brown a spus nu, adăugând: „Respectăm libertatea de exprimare a tuturor și nimeni din societatea noastră nu ar trebui să trăiască cu frică sau să fie făcut să simtă că nu-i aparține”.

Cu toate acestea, contestată în legătură cu afirmația unui consilier SNP potrivit căreia Rowling „nu are dreptul să-i facă pe oameni să se simtă inconfortabil și să interpreteze în mod greșit pe cineva”, ea a recunoscut apoi că „ar fi o chestiune de poliție pentru ei să evalueze ce se întâmplă”.

Brown a spus că va fi „o decizie operațională” și „nu ar fi pentru mine ca ministru să dictez ce face poliția”.

Ea a spus că ofițerii au primit „o mulțime de instruire în ultimul an”, inclusiv un curs online de două ore, și credea că acest lucru le-a oferit criteriile pe care să își bazeze decizia.

„Există un prag foarte ridicat, care este în lege, care ar depinde de Poliția din Scoția, iar ceea ce ar trebui spus online sau în persoană ar fi amenințător și abuziv”, a spus ea.

„Dacă transmiteți o opinie personală care este provocatoare sau ofensatoare, de exemplu, aceasta nu ar fi – aș spune – nu ar fi [ilegală].”

Peter Tatchell, militantul LGBT, a declarat pentru Today că a fost un „lucru bun să încercăm să reprim prejudecățile și urii”, dar și-a exprimat îngrijorarea că „atât de mult din lege implică interpretare subiectivă” și „nu a fost definită clar”.

„Nu există o definiție a urii când vine vorba de infracțiuni agravate. Nu există o definiție pentru răutate sau rea voință. Acum, avertismentul este că totul se rezumă la ceea ce ar crede o persoană rezonabilă”, a spus el.

„Dar, desigur, oamenii rezonabili cred lucruri diferite. Prin urmare, există îngrijorarea că interpretarea sau aplicarea reală a Legii ar putea fi întunecată de hotărâri subiective.”

Tatchell a adăugat că „marele defect” al legislației scoțiene privind infracțiunile motivate de ură este că „nu protejează femeile împotriva urii” și că „nu există nicio protecție împotriva misoginiei”.

Jim Sillars, fostul lider adjunct al SNP, a lansat o campanie de „rezistență la Hate Crime Act și campanie pentru abrogarea acesteia”.

El a spus: „Hate Crime Act al lui Humza Yousaf provoacă o rană adâncă pe fața societății scoțiane.

„Astăzi Poliția din Scoția se va transforma dintr-un serviciu într-o forță cu un scop anume, urmărirea oamenilor care își spun părerea. Cum a ajuns Scoția, sediul Iluminismului, la asta?”

Alte stiri din Externe

Ultima oră