Israelul spune că a găsit fișiere Hamas care conțineau instrucțiuni de utilizare a armelor chimice pe bază de cianură

22 Oct 2023
Israelul spune că a găsit fișiere Hamas care conțineau instrucțiuni de utilizare a armelor chimice pe bază de cianură

Site-ul de știri Axios a dezvăluit informația, citând doi oficiali israelieni, precum și o copie a unui document clasificat de la Ministerul israelian al Afacerilor Externe, scrie Le Figaro. 

Armata israeliană ar fi găsit un stick USB care conținea instrucțiuni pentru fabricarea unui „ dispozitiv de dispersare a cianurii” pe corpul unui membru al Hamas care a participat la atacul terorist din 7 octombrie. Mass-media precizează însă că nu a putut confirma în mod independent autenticitatea documentului Hamas dar oficialii israelieni au spus anterior că nu ar împărtăși informațiile cu aliații dacă nu ar considera că sunt autentice și de încredere.

„Această constatare indică o intenție a Hamas de a folosi arme chimice ca parte a atacului său terorist împotriva civililor”, susține cablul.

Ministerul de Externe israelian a trimis ambasadelor sale dosarul original cu o descriere în limba engleză și le-a cerut diplomaților săi să le spună omologilor lor că Hamas dorește „să conducă atacuri într-un mod similar în care a încercat ISIS”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră