Israelul evacuează locuitorii de-a lungul graniței cu Libanul

16 Oct 2023
Israelul evacuează locuitorii de-a lungul graniței cu Libanul

Într-o declarație comună , Forțele de Apărare Israeliene (IDF) și Ministerul Apărării israelian au anunțat luni implementarea unui „plan care vizează evacuarea rezidenților din nordul Israelului care locuiesc într-o zonă situată până la „2 kilometri de granița cu Liban”, scrie Le Monde.

Locuitorii vor fi duși la hoteluri și pensiuni, iar cazarea acestora va fi finanțată de guvernul israelian, se precizează. Lista comunităților vizate este detaliată în comunicatul de presă.

Zona de frontieră din nordul Israelului cu sudul Libanului este sub tensiune în urma schimburilor repetate de focuri între Hezbollah, în Liban, și armata israeliană, de la atacul din 7 octombrie.

Duminica a fost din nou punctată de aceste schimburi de focuri, provocând moartea a cel puțin unui civil israelian și rănind alți câțiva.

Hezbollah a anunțat după-amiaza că a lovit trei ținte în Israel, ducând la foc israelian. Clădirea trupelor de menținere a păcii din sudul Libanului a fost lovită de o rachetă , fără a provoca victime, a anunțat Forța Interimară a Națiunilor Unite în Liban.

Alte stiri din Externe

Ultima oră