Israelul a luat măsuri pentru a proteja civilii pe care nici măcar SUA nu le-ar fi luat, spune Casa Albă

14 Dec 2023
Israelul a luat măsuri pentru a proteja civilii pe care nici măcar SUA nu le-ar fi luat, spune Casa Albă

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, John Kirby, sugerează că unii dintre pașii pe care IDF i-au luat pentru a preveni victimele civile în Gaza ar putea merge mai departe decât ar fi făcut SUA dacă ar fi fost în locul Israelului, scrie Times Of Israel

Kirby evidențiază harta publicată de IDF, alertând civilii cu privire la cartierele pe care intenționează să le atace, astfel încât aceștia să poată evacua din timp.

— Practic, asta înseamnă să-ți telegrafiezi loviturile. Există foarte puține armate moderne în lume care ar face asta. Nu știu dacă noi am face asta”, spune Kirby în timpul unei conferințe de presă.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe este unul dintre câțiva oficiali din administrația președintelui american Joe Biden care par să încerce să se întoarcă sau să atenueze mesajul exprimat ieri de președinte, când a caracterizat campania de bombardare a Israelului împotriva Hamas în Gaza drept „nediscriminatorie”.

Kirby spune că Israelul și-a redus și atacurile aeriene în sud, bazându-se mai mult pe forțele terestre decât în ​​nordul Gazei.

„S-au mutat în sudul Gazei pe teren într-un mod mult mai mic decât plănuiau să facă”, spune Kirby. „Credem că a fost rezultatul unora dintre sfaturile și sfaturile pe care le-am oferit despre războiul urban.”

Alte stiri din Externe

Ultima oră