ISIS explică de ce a atacat Franța. Jihadiștii vorbesc despre perversiuni, frica morții și ținte alese cu precizie

16 Noi 2015 | scris de Veronica Micu
ISIS explică de ce a atacat Franța. Jihadiștii vorbesc despre perversiuni, frica morții și ținte alese cu precizie

 

Jihadiștii vorbesc despre Paris ca fiind "capitala perversiunii și a lucrurilor abominabile" și precizează că atacurile au fost realizate de opt "frați" care purtau centuri explozive, în zone din Paris studiate cu atenţie.

ISIS a calificat atacurile din Franța drept un "miracol".

"Într-adevăr, luptătorilor noştri li s-a ordonat să atace necredincioşii oriunde i-ar întâlni, deci, ce mai aşteptaţi? Avem arme şi maşini disponibile, la fel şi ţinte care să fie atacate. Avem chiar şi otravă, aşa că otrăviţi apa şi mâncarea inamicilor lui Allah", afirmă, într-o înregistrare video difuzată sâmbătă, un militant al organizaţiei teroriste.

132 de oameni vineri seara, la Paris, Franța. În urma atentatelor teroriste, 352 de persoane au fost rănite, dintre care 99 sunt în stare gravă.

Franţa participă la coaliţia internaţională coordonată de Statele Unite care efectuează raiduri aeriene în Siria şi Irak împotriva reţelei teroriste Stat Islamic. Administraţia de la Paris a anunţat recent că va trimite portavionul Charles de Gaulle în Golful Persic pentru intensificarea operaţiunilor antiteroriste. (Veronica Micu)

Alte stiri din Externe

Ultima oră