Independența Taiwanului este incompatibilă cu pacea, avertizează China

10 Apr 2023
Independența Taiwanului este incompatibilă cu pacea, avertizează China

Pacea în strâmtoarea Taiwan și independența insulei „sunt incompatibile”, a anunțat Beijingul luni, 10 aprilie, în a treia și ultima zi de exerciții militare chineze în regiune, scrie CNews

O declarație fermă făcută cu puțin timp înainte de încheierea de către China a manevrelor sale militare în apropiere de Taiwan .

Luni, 10 aprilie, Beijingul a anunțat că „independența Taiwanului și pacea și stabilitatea în strâmtoare se exclud reciproc”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe Wang Wenbin într-o declarație către presă. 

„Dacă dorim să păstrăm pacea și stabilitatea în strâmtoarea Taiwan, trebuie să ne opunem ferm oricărei forme de separatism pentru independența Taiwanului”, a adăugat el. 

Manevre militare de amploare

Această declarație chineză vine la trei zile după începerea unor manevre militare majore chineze în strâmtoare, cu desfășurarea de distrugătoare și fregate și mai multe rachete balistice.

Manevrele au fost „finalizate cu succes”, a salutat luni Beijingul.

Forțele armate chineze în special „au simulat un foc comun de precizie” asupra Taiwanului în weekend, potrivit televiziunii de stat CCTV.

Alte stiri din Externe

Ultima oră