Încercări disperate de a salva 12 copii blocaţi de patru zile într-o grotă, în Thailanda (VIDEO)

26 Iun 2018
Încercări disperate de a salva 12 copii blocaţi de patru zile într-o grotă, în Thailanda (VIDEO)

Încercări disperate, în Thailanda, pentru a salva un grup de 12 copii blocaţi într-o grotă. Grupul de 12 băieţi, care fac parte dintr-o echipă de fotbal, cu vârste cuprinse între 11 şi 16 ani, a intrat sâmbătă în peştera Tham Luang din parcul Thaluang-Khun Nam Nang Non situat în districtul Mae Sai, alături de antrenorul în vârstă de 25 de ani.

Marţi dimineaţă, căutările au fost reluate la ora locală 8:00. La acestea participă câteva zeci de salvatori, inclusiv scafandri. ''Echipa noastră a coborât foarte devreme în această dimineaţă şi va explora fundul peşterii. Nu există reţea înăuntru, aşa că trebuie să aşteptăm ca echipa să revină", se arată într-un mesaj publicat pe pagina oficială de Facebook a marinei thailandeze care a trimis la faţa locului 17 scafandri şi drone subacvatice, notează Reuters.

''Trebuie să-i găsim astăzi pe copii. Sperăm că sunt acolo undeva, în viaţă'', a declarat pentru Reuters guvernatorul provincial Narongsak Osottanakorn adăugând că fiecare grup de salvatori va face tot posibilul pentru a-i găsi pe băieţi.

În timpul căutărilor desfăşurate în primele zile în interiorul grotei nu a fost descoperită nici cea mai mică urmă a grupului de copii. Autorităţile cred că aceştia s-ar fi putut refugia în adâncul peşterii cu o lungime de mai mulţi kilometri pentru a scăpa de apele în creştere.

Echipele de intervenţie au reuşit să parcurgă până în prezent o distanţă de 6 kilometri din peştera de 10 kilometri, a declarat directorul parcului, Damrong Hanpakdeeniyom.

Mama unuia dintre copii a fost cea care a alertat autorităţile după ce fiul ei nu a revenit sâmbătă noaptea după antrenamentul de fotbal. Obiectele personale ale copiilor - biciclete şi ghetele de fotbal - au fost găsite câteva ore mai târziu la intrarea în peşteră.

Operaţiunile de căutare au început sâmbătă seara, însă au fost suspendate pe durata nopţii. Între timp, nivelul apei din peşteră a crescut considerabil îngreunând căutările, motiv pentru care a fost nevoie de intervenţia scafandrilor pentru a se putea ajunge în zonele inundate şi noroioase.

Thailanda se află în prezent în plin sezon ploios, iar zonele montane sunt afectate de viituri. 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră