Nimeni nu a văzut această imagine timp de 15 ani! National Geographic publică în premieră o fotografie de la atacurile din 11 septembrie

13 Sep 2016 | scris de Veronica Micu
Nimeni nu a văzut această imagine timp de 15 ani! National Geographic publică în premieră o fotografie de la atacurile din 11 septembrie

Fotograful Robert Clark a realizat o parte dintre cele mai publicate imagini ale dezastrului din 11 septembrie.

În această serie sunt incluse patru imagini pe care le-a realizat de pe acoperişul unui bloc din Brooklyn, care surprind cu încetinitorul momentul coliziunii celui de-al doilea avion, dar și mai multe persoane șocate de eveniment.

Acum, la 15 ani de la atentate, National Geographic a publicat una dintre aceste fotografii, care nu a mai fost văzută până acum.

"Clădirea era plină de artişti hipsteri, pictori şi sculptori, genul de persoane care nu se trezesc dimineaţa devreme. Acoperişul a început să se umple în momentul în care turnurile au început să se prăbuşească. Toată lumea se uita. Cuplul din dreapta era întins pe jos, fata statea şi plângea în timp ce băiatul o consola. În acel moment a îngenunchiat şi a sărutat-o", își amintește Clark.

Identitatea persoanelor este momentan necunoscută. Din cauza intensităţii evenimentului, formalităţile obişnuite nu au mai fost realizate de fotograf, precum numele persoanelor din fotografie.

captura foto

19 terorişti au deturnat patru avioane comerciale de pasageri, prăbuşind două dintre ele în Turnurile Gemene ale ale World Trade Center din New York.

Teroriştii au prăbuşit un al treilea avion în clădirea Pentagon din Arlington, Virginia, lângă Washington, D.C.

Al patrulea avion s-a prăbuşit pe o câmpie de lângă Shanksville, Pennsylvania, după ce unii dintre pasageri şi membrii echipajului au încercat să recâştige controlul aeronavei, pe care teroriştii o îndreptaseră spre Washington D.C.

În total, în urma atacurilor au murit 2.993 de oameni, inclusiv teroriştii.

246 de oameni au murit în urma prăbuşirii celor patru avioane, 2.603 în New York în clădiri şi la sol, şi 125 la Pentagon. 411 lucrători ai serviciilor de urgenţă care au fost prezenţi la locul dezastrului au murit în timp ce încercau să salveze oameni şi să stingă incendii.

Ce mai puteți citi pe miscareaderezistenta.ro:

IMAGINI RARE din subteranul Coreei de Nord. Cum ajung călătorii pe peroanele metroului din Phenian (VIDEO)

Verdict în cazul de dopaj al Mariei Şarapova. Ce a anunțat TAS

Dan Petrescu, SCANDAL URIAȘ în Rusia: Sare la bătaie, înjură și-l scuipă pe arbitru! (VIDEO)

Transportatorii BLOCHEAZĂ joi Piaţa Victoriei. MITING DE PROPORȚII pe drumurile din România, împotriva scumpirii RCA

Incident în timpul vizitei lui Hollande. Un motociclist din coloana oficială a căzut la intrarea în Parcul Carol (VIDEO)

Prima vizită a lui Hollande în România. Marseilleza, cântată la Monumentul Soldatului Necunoscut (VIDEO)

Alte stiri din Externe

Ultima oră