Hillary Clinton spune ca susținătorii lui Trump ar trebui re-educați pentru că sunt "membrii unei secte"

06 Oct 2023
Hillary Clinton spune ca susținătorii lui Trump ar trebui re-educați pentru că sunt "membrii unei secte"

Fostul secretar de stat Hillary Clinton i-a criticat pe susținătorii fostului președinte Trump în timpul unui nou interviu CNN, comparându-i pe cei care îl susțin în continuare pe fostul președinte după insurecția din 6 ianuarie 2021 cu membrii unei secte care ar trebui reeducați, scrie The Hill.

„Poate că trebuie să existe o deprogramare oficială a membrilor sectei”, a spus ea într-un video publicat joi seară.

Ea a prezis că Trump va fi probabil candidatul prezidențial al GOP în 2024 și crede că președintele Biden îl poate învinge din nou.

„Unul ne va distruge democrația. Unul încalcă legea în mod regulat. Unul apelează la ce este mai rău din psihicul nostru colectiv. Celălalt face lucrurile”, a spus ea în interviul acordat Christiane Amanpour de la CNN. „De ce este o alegere grea?” 

Un susținător al lui Trump a denunțat comentariile lui Clinton vineri, spunând că ea ar dori înfiintarea de „lagăre de reeducare”.

„Președintele Trump a spus de nenumărate ori că vin după el, pentru că el îi împiedică să vină după tine – iar Hillary Clinton tocmai a confirmat că este adevărat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Make America Great Again Inc., Karoline Leavitt. „Zeci de milioane de americani vor respinge agenda lagărului de reeducare a Partidului Democrat în noiembrie 2024, când îl vom face pe Donald Trump al 47-lea președinte al Statelor Unite.”

Clinton a comentat, de asemenea, cursa republicanilor în Camera Reprezentanților, după ce fostul președinte Kevin McCarthy a fost demis din funcție marți de un grup mic de membri nemulțumiți ai republicanilor care au votat alături de democrați.

„McCarthy nu a continuat să fie captiv în fața extremiștilor de extremă dreapta. Așa că l-au răsturnat. A fost un număr foarte mic când te uiți la vot. Dar acum culegem consecințele comportamentului lor greșit”, a adăugat ea.

Și ea l-a îndemnat pe noul Președinte Republican, oricine ar fi acesta, să stăpânească aripa dreaptă a partidului.

„La un moment dat, trebuie să existe o reacție împotriva controlului pe care acest mic grup de extremiști îl are”, a spus ea pentru CNN. „Și nu știu cine va conduce asta, dar să sperăm că cel care va deveni noul Președinte o va face.” 

Alte stiri din Externe

Ultima oră