Hamas spune că 700 de palestinieni au fost uciși în 24 de ore

24 Oct 2023
Hamas spune că 700 de palestinieni au fost uciși în 24 de ore

Peste 700 de palestinieni au fost uciși de atacurile aeriene israeliene în Fâșia Gaza în ultimele 24 de ore, a anunțat Ministerul Sănătății condus de Hamas, scrie BBC

Armata israeliană a declarat că a lovit 400 de „ținte teroriste” și a ucis mai mulți comandanți Hamas în aceeași perioadă.

De asemenea, a declarat că nu își va reduce atacurile, în ciuda eliberării de către Hamas a alți doi ostatici.

Între timp, agențiile de ajutor ale ONU au pledat pentru un acces umanitar susținut și sigur, avertizând că sunt „în genunchi”.

O treime din spitalele din Gaza nu mai funcționează din cauza penuriei de electricitate, medicamente și personal, iar lipsa de apă curată este acum critică.

Israelul și-a lansat campania de bombardare împotriva Hamas - pe care Israelul, Marea Britanie, SUA și alte puteri îl consideră organizație teroristă - ca răspuns la un atac transfrontalier fără precedent din 7 octombrie, atac în care cel puțin 1.400 de persoane au fost ucise și alte 222 au fost luate ostatici. .

Aproape 5.800 de oameni au fost uciși în Gaza de atunci, potrivit Ministerului Sănătății.

Unii dintre cei uciși în orașele din sudul Khan Younis și Rafah erau persoane strămutate care au fugit din nord ca răspuns la un ordin militar israelian de a evacua zona pentru propria lor siguranță, au declarat oficialii locali.

Printre aceștia se numărau 13 membri ai unei familii din orașul Gaza, care stăteau într-o clădire rezidențială din Qarara, la periferia de nord-est a lui Khan Younis, unde populația a crescut de la 400.000 la 1,2 milioane.

O rudă care a supraviețuit a spus: „Noi dormeam și dintr-o dată a avut loc o mare explozie. Toată familia mea este moartă”.

Mai târziu, aproximativ 20 de persoane au fost ucise într-o lovitură asupra unei clădiri rezidențiale din zona foarte populată Amal din Khan Younis.

Forțele de Apărare Israeliene, sau IDF, au declarat marți dimineață că avioanele sale au lovit „zeci de infrastructuri teroriste și terenuri Hamas” în mai multe zone nordice din și în jurul orașului Gaza, precum și un „puț de tunel operațional Hamas” în apropierea coastei mediteraneene. .

Acesta a adăugat că aeronavele au vizat, de asemenea, centrele de comandă Hamas și locurile de desfășurare situate în moschei, ucigând comandanții adjuncți ai trei batalioane din aripa militară a Hamas și au lovit, de asemenea, zeci de oameni înarmați Hamas care pregăteau să tragă rachete spre Israel.

„Vrem să aducem Hamas într-o stare de dezmembrare completă – liderii săi, ramura sa militară și mecanismele sale de lucru”, a declarat luni șeful de stat major al IDF, generalul Herzi Halevi, comandanților. „Calea este o cale de atacuri necruțătoare, care dăunează Hamas pretutindeni și în orice fel”.

El a mai spus că trupele israeliene care se adună în apropierea gardului din perimetrul Gazei au fost „bine pregătite pentru operațiunile terestre” - o referire la invazia așteptată în curând.

Alte stiri din Externe

Ultima oră