Hamas și Rusia sunt „același rău”, afirmă Zelensky în fața NATO

09 Oct 2023
Hamas și Rusia sunt „același rău”, afirmă Zelensky în fața NATO

Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a adus Hamas mai aproape de Rusia în timpul unui discurs prin videoconferință la reuniunea Adunării Parlamentare a NATO de la Copenhaga, scrie Le Monde.

Hamas și Moscova sunt „același rău” , a afirmat președintele ucrainean. „Singura diferență este că aceasta este o organizație teroristă care a atacat Israelul și aici [în Ucraina] un stat terorist care a atacat” Kievul. Potrivit acestuia, jurnaliștii israelieni care au văzut războiul din Ucraina „văd acum același lucru în țara lor” .

Zelensky a acuzat, de asemenea, Iranul că este implicat atât în ​​războiul din Ucraina, cât și în atacul asupra Israelului.

Iranul „nu poate spune că nu are nimic de-a face cu ceea ce se întâmplă în Ucraina” dacă vinde drone Rusiei și nu poate pretinde că „nu are nicio legătură” cu ceea ce se întâmplă în Israel” dacă liderii săi susțin Hamas .

„Cât de departe poate merge un asemenea rău? Nu mai departe decât permitem noi. Unitatea noastră trebuie și poate opri răul. Dorința noastră de pace, nu dorința lor de sânge, ar trebui să determine felul în care trăiește lumea. Regulile noastre se bazează pe dreptul internațional, nu pe încercările lor de a face din moarte regula."

Alte stiri din Externe

Ultima oră