Hamas a eliberat 2 ostatici americani: Biden e "nespus de bucuros"

20 Oct 2023
Hamas a eliberat 2 ostatici americani: Biden e "nespus de bucuros"

Cei doi ostatici americani eliberați care au fost răpiți în timpul atacului inițial împotriva Israelului de acum aproape două săptămâni sunt acum în grija Forțelor de Apărare Israelului, a declarat vineri purtătorul de cuvânt Daniel Hagari, scrie CNN

Hamas i-a eliberat pe cetățenii americani Judith Tai Raanan și fiica ei, Natali Raanan, în vârstă de 17 ani, care au fost răpiți în timpul atacului inițial împotriva Israelului de acum aproape două săptămâni, potrivit Biroului prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu.  

Judith Tai Raanan și fiica ei, Natali Raanan, în vârstă de 17 ani, „sunt acum în mâinile forțelor de securitate de pe teritoriul Israelului”, a declarat Hagari în timpul unei conferințe de presă la Tel Aviv.

„Familiile lor au fost informate”, a spus el.

Hagari a spus că guvernul israelian și forțele de securitate vor face „totul pentru a aduce ostaticii acasă”.

Biden "nespus de bucuros" de eliberarea a doi cetățeni americani ținuți ostatici de Hamas

Casa Albă a emis o declarație a președintelui american Joe Biden cu privire la eliberarea celor doi ostatici americani eliberați de Hamas, scrie Times of Israel

„Astăzi, am asigurat eliberarea a doi americani luați ostatici de Hamas în timpul oribilului asalt terorist împotriva Israelului din 7 octombrie”, spune Biden.

„Concetățenii noștri au îndurat un calvar teribil în ultimele 14 zile și sunt nespus de bucuros că se vor reuni în curând cu familia lor, care a fost cuprinsă de frică”, spune el.

„Aceste persoane și familia lor vor avea sprijinul deplin al guvernului Statelor Unite pe măsură ce se recuperează și se vindecă și ar trebui să le respectăm cu toții intimitatea în acest moment”, spune Biden.

„Încă din primele momente ale acestui atac, am lucrat non-stop pentru a elibera cetățenii americani care au fost luați ostatici de Hamas și nu ne-am încetat eforturile de a asigura eliberarea celor care sunt încă reținuți”.

„Mulțumesc guvernului Qatar și guvernului Israelului pentru parteneriatul lor în această activitate”, adaugă Biden.

„Jill și cu mine ținem strâns în inimile noastre toate familiile americanilor nesocotiți”, continuă el. „Și, așa cum le-am spus acelor familii când am vorbit cu ei săptămâna trecută, nu ne vom opri până când îi vom duce acasă pe cei dragi. În calitate de președinte, nu am o prioritate mai mare decât siguranța americanilor ținuți ostatici în întreaga lume.”

Alte stiri din Externe

Ultima oră