Guvernatorul Floridei spune că statul său nu va ajuta la extrădarea lui Trump la New York: "circumstanțe discutabile în legatură cu procurorul susținut de Soros"

01 Apr 2023
Guvernatorul Floridei spune că statul său nu va ajuta la extrădarea lui Trump la New York: "circumstanțe discutabile în legatură cu procurorul susținut de Soros"

Guvernatorul republican a numit rechizitoriul fostului președinte „neamerican”, scrie NewYorkTimes

Guvern. Ron DeSantis din Florida, concurentul lui Donald J. Trump pentru nominalizarea la președinția republicană în 2024, a numit acuzația lui Trump „neamericană” și a spus că statul său „nu va ajuta la o cerere de extrădare” care ar trebui sa vină de la autoritățile din New York.

La începutul acestei luni, domnul DeSantis a avut nevoie de două zile după ce domnul Trump a prezis în mod inexact o arestare iminentă să comenteze și, la momentul respectiv, a contestat potențialul rol pe care el sau statul său - casa domnului Trump, care locuiește la Mar-a-Lago, clubul său privat din Palm Beach, ar juca în potențialul extrădare a domnului Trump la New York.

Un purtător de cuvânt al lui Alvin L. Bragg, procurorul districtual din Manhattan, a declarat joi seară că biroul l-a contactat pe avocatul domnului Trump „pentru a-i coordona predarea” și că „îndrumarea va fi furnizată atunci când va fi selectată data judecării”.

Potrivit unuia dintre avocații săi, Susan R. Necheles, se așteaptă ca domnul Trump să se predea în mod voluntar marți. Dar dacă domnul Trump nu o face, declarația lui DeSantis a arătat clar că statul său nu va coopera cu autoritățile din New York. Dl DeSantis a numit acuzația – ale cărei specificități rămân sub sigiliu – „folosirea sistemului juridic ca o armă pentru a promova o agendă politică”.

„Florida nu va ajuta la o cerere de extrădare, având în vedere circumstanțele discutabile în legatura cu acest procuror din Manhattan susținut de Soros și agenda sa politică”, a spus domnul DeSantis, referindu-se la sprijinul financiar indirect din partea George Soros, finanțatorul liberal, că domnul Bragg primit în campania sa.

Conform legii din Florida, guvernatorul are puterea de a solicita o investigare a cererii de extrădare pentru a determina „dacă persoana ar trebui predată”. Guvernatorul trebuie, de asemenea, să semneze un mandat înainte ca persoana care a fost acuzată într-un alt stat să poată fi arestată și reținută.

În comentariile sale anterioare în urmă cu zece zile, domnul DeSantis s-a referit, în mod similar, la „folosirea cazului ca o armă”, deși apoi a adăugat o privire asupra comportamentului personal al domnului Trump.

„Nu știu ce înseamnă să plătești bani liniștiți unei vedete porno pentru a asigura tăcerea asupra unui tip de presupusă aventură”, a spus atunci domnul DeSantis. — Doar că nu pot vorbi despre asta.

Declarația sa de joi nu conținea o astfel de referință.

Logistica predării domnului Trump este complexă, se așteaptă să se facă aranjamente între echipa sa juridică, Serviciul Secret și forțele de ordine din New York.

Alte stiri din Externe

Ultima oră