Gripa aviară: o persoană infectată de o vacă în Statele Unite

02 Apr 2024
Gripa aviară: o persoană infectată de o vacă în Statele Unite

Este doar a doua persoană care a fost testată pozitiv pentru gripa aviară în țară, după ce virusul a îmbolnăvit efectivele din Texas, Kansas și alte câteva state în ultima săptămână., scrie Le Figaro

O persoană a fost testată pozitiv pentru gripa aviară după ce a fost infectată de o vacă de lapte în Statele Unite, au anunțat luni autoritățile. Acesta este doar al doilea caz de cineva testat pozitiv pentru gripă aviară în țară, după ce virusul a îmbolnăvit efectivele din Texas, Kansas și alte câteva state în ultima săptămână.

„Pacientul a raportat roșeața ochilor (conjunctivita) ca singur simptom și se recuperează ”, au declarat luni autoritățile, adăugând că a fost izolat și tratat cu un medicament antiviral folosit pentru gripă. Autoritățile precizează că această infecție nu le-a schimbat evaluarea riscului pentru populația americană, considerată „scăzută” .

Cazuri umane foarte rare

Un prim caz a fost descoperit în țară în 2022, în Colorado, dar a fost o infecție de la păsări de curte. Experții sunt îngrijorați de numărul tot mai mare de mamifere infectate cu gripă aviară înalt patogenă (HPAI) și de potențialul său de răspândire între mamifere, chiar dacă cazurile la om sunt foarte rare.

Autoritățile din Texas au adăugat că infectarea vitelor nu prezintă preocupări pentru comercializarea laptelui, deoarece fabricile de lapte trebuie să distrugă laptele de la vacile bolnave. Pasteurizarea ucide și virusurile.

Ei au mai spus că lucrează pentru a ajuta fabricile de lactate afectate să limiteze expunerea angajaților lor și să îi monitorizeze și să testeze pe cei care lucrează cu animale infectate.

Alte stiri din Externe

Ultima oră