Greta Thunberg postează apoi șterge o jucărie de plus din postarea „Palestina liberă”: „Nu eram complet conștientă”

20 Oct 2023
Greta Thunberg postează apoi șterge o jucărie de plus din postarea „Palestina liberă”: „Nu eram complet conștientă”

Greta Thunberg a șters postarea „Sunt alături de Gaza” de pe rețelele de socializare, după ce criticii au susținut că jucaria caracatiță din fotografie ar putea fi privită ca un simbol „antisemit”. Greta, în vârstă de 20 de ani, rămâne activă în protestele din întreaga lume și a fost, de asemenea, reținută de poliție la protestele din Suedia, Norvegia și Germania, scrie Fox News.

Activista pentru schimbările climatice Greta Thunberg a postat apoi a șters o postare pro-palestiniană pe X în urma unor reacții critice.

Vineri dimineața devreme, activista suedeză în vârstă de 20 de ani a postat o fotografie (de atunci ștearsă) cu ea și cu alți trei activiști, cu pancarte pe care scria: „Palestina liberă”, „Justiția climatică acum”, „Acest evreu este alături de Palestina” și „Sunt alături de Gaza.” Fotografia includea o caracatiță albastră care avea o față încruntată și stătea pe unul dintre picioarele activiștilor.

"Astăzi greva e în solidaritate cu Palestina și Gaza. Lumea trebuie să vorbească și să ceară o încetare imediată a focului, dreptate și libertate pentru palestinieni și toți civilii afectați", a scris ea în postare. Câteva clipe mai târziu, Thunberg a șters-o și a distribuit o fotografie aproape identică - aceleași patru persoane ținând aceleași patru semne - de data aceasta cu animalul de pluș decupat din fotografie.

„Am aflat că animalul de pluș prezentat în postarea mea anterioară poate fi interpretat ca un simbol al antisemitismului, de care nu eram complet conștientă”, a scris ea într-o postare însoțitoare. „Jucăria din imagine este un instrument folosit adesea de persoanele cu autism ca o modalitate de a comunica sentimentele”.

Thunberg, care a fost arestată la un protest la Londra la începutul acestei săptămâni, a spus că ea și activiștii ei „sunt, desigur, împotriva oricărui tip de discriminare și condamnă antisemitismul sub toate formele și formele”.

"Acest lucru nu este negociabil. De aceea am șters ultima postare", a explicat ea.

„Greta Thunberg are multe de spus despre multe lucruri. Dar, judecând după rezultatele ei pe rețelele de socializare, și-a exprimat simpatia pentru cel mai mare masacru de evrei de la Holocaust, nu pare să fie printre ei" a spus asociatia mpotriva antisemitismului, scrie DailyMail

„Această postare îi direcționează pe adepți către o serie de organizații odioase, unele grupuri evreiești marginale, dar toate profund ostile statului evreu. Doamna Thunberg își petrece viața făcând campanie pentru o mai mare conștientizare cu privire la viitorul planetei noastre. 

„Având în vedere organizațiile pe care ea le semnalează aici, ar putea dori să-și ia un moment pentru a reflecta la ce fel de societate umană va trăi pe baza ei”. 

„Nici un cuvânt despre  victimele israeliene ... nici un cuvânt despre atacul terorist... nici un cuvânt despre ostatici...”, a scris jurnalistul de investigație David Collier pe Twitter.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Une publication partagée par Greta Thunberg (@gretathunberg)

Alte stiri din Externe

Ultima oră