Greta Thunberg a fost arestată la un protest pro-palestinian la Eurovision

12 Mai 2024
Greta Thunberg a fost arestată la un protest pro-palestinian la Eurovision

Activista pentru clima Greta Thunberg a fost arestată sâmbătă seara la un protest pro-palestinian în afara arenei Eurovision de către poliția locală din Malmo, Suedia. Au existat tensiuni între poliție și manifestanții pro-palestinieni în fața Arenei Malmö unde are loc finala concursului Eurovision sâmbătă seară, scrie DHnet

Poliția a dispersat sâmbătă manifestanți pro-palestinieni în jurul Arenei Malmö, în sudul Suediei, unde avea loc finala Eurovision. În jurul sălii de spectacol, polițiștii duceau manifestanții către numeroasele camioane prezente, o scenă relativ neobișnuită în țara scandinavă.

Peste o sută de manifestanți au fluturat steaguri în ritmul sloganurilor „Palestina liberă”. Unii purtau un kefieh, uneori înfăşurat în jurul feţei.

„Se pare că au permisiunea de a fi puțin mai agresivi decât de obicei”, a declarat pentru AFP Sarah, o locuință în vârstă de 45 de ani din Malmö. „Nu am văzut asta niciodată”.

Poliția, care a confirmat că a folosit gaze lacrimogene, a încercat să-i împingă pe manifestanți înapoi într-o piață unde a fost autorizat un miting pro-palestinian, unde nimeni nu a participat.

„Mi-au pulverizat gaz lacrimogen în față, m-au împins”, a declarat pentru AFP Sara Bo, în vârstă de 26 de ani, arătându-și ochii înroșiți.

Printre ei s-a numărat și activista pentru schimbările climatice Greta Thunberg. Ea și membrii grupului ei stăteau într-un cerc, înconjurați de poliție.

După-amiaza, aproximativ 5.000 de oameni au mărșăluit pașnic prin orașul, unde trăiește majoritatea populației Suedeze de origine palestiniană, pentru a protesta împotriva participării israeliene la concursul de muzică, întâlnirea anuală a pop-ului european care își propune să fie apolitică.

Alte stiri din Externe

Ultima oră