Grecia-la un pas de a-i extrăda pe militarii fugiţi din Turcia

22 Sep 2016 | scris de Gheorghe Voicu
Grecia-la un pas de a-i extrăda pe militarii fugiţi din Turcia

Serviciul grec de azil a respins în primă instanță cererea unuia dintre cei opt militari turci care au fugit în Grecia după lovitura de stat eșuată din Turcia și a refuzat să examineze solicitările altor doi, a declarat joi avocatul lor și o sursă judiciară, relatează AFP,scrie agerpres.ro

Autoritățile elene 'au respins cererea unuia dintre militarii turci și au înghețat solicitarea altor doi', a declarat avocatul Stravroula Tomara.
Potrivit unei surse judiciare, 'înghețarea' înseamnă de fapt că serviciul de azil a refuzat 'să discute cazul celorlalți doi militari' pentru că argumentele lor 'au fost considerate insuficiente' pentru a fi examinate.
'Așteptăm în continuare decizia pentru ceilalți cinci', a adăugat Stravroula Tomara.


'Decizia privind respingerea solicitării de azil a unuia dintre cei opt (militari) se bazează pe concluzii arbitrare, potrivit cărora acest militar ar fi participat la tentativa de lovitură de stat din Turcia din 15 iulie', a adăugat avocatul.


Potrivit legislației, un recurs împotriva acestei decizii este posibil, 'ceea ce vom face în curând, în termenul prevăzut de 15 zile', a spus avocatul.


Ankara a cerut extrădarea celor opt militari turci, însă cererea nu va fi examinată de justiția elenă decât după ce va fi luată o hotărâre definitivă în legătură cu solicitarea lor de azil.

Alte stiri din Externe

Ultima oră