Google reduce utilizarea Inteligenței Artificiale după ce aceasta le-a spus oamenilor să mănânce lipici

31 Mai 2024
Google reduce utilizarea Inteligenței Artificiale după ce aceasta le-a spus oamenilor să mănânce lipici

Google reduce răspunsurile generate de Inteligența Artificială în rezultatele căutării din cauza erorilor și a criticilor. Funcția IA Overviews, lansată în urmă cu două săptămâni, a dat răspunsuri false și absurde, scrie Bussines Insider

Google retrage utilizarea răspunsurilor generate de AI în rezultatele căutării, după ce funcția a făcut câteva erori inclusiv le-a spus utilizatorilor să pună lipici în sosul de pizza.

Google a lansat AI Overviews, care a pus rezumate ale rezultatelor căutării generate de AI în partea de sus a paginii pentru utilizatorii din SUA, acum două săptămâni. În ultimele zile, utilizatorii, inclusiv un expert SEO, au observat mai puține vizualizări de ansamblu IA și au bănuit că gigantul tehnologic le dă jos un nivel după critici. Nu este posibil să dezactivați funcția IA în timp ce utilizați motorul de căutare.

Șefa de căutare Google, Liz Reid, a confirmat într-o postare pe blog joi că compania abordează unele dintre aceste probleme.

Schimbările vin după ce exemple recente de prezentari generale ale inteligenței artificiale care au luat-o razna – și imagini false ale funcției – au inundat internetul. Acestea au inclus răspunsuri care susțineau că Barack Obama era un președinte musulman, că Africa nu are țări care încep cu litera K și că oamenii ar trebui să mănânce „cel puțin o piatră mică pe zi”.

Noile functii ale Google includ detectarea „interogărilor fără sens” care nu ar trebui să arate rezultate IA, limitarea conținutului de satiră sau umor și introducerea de restricții pentru solicitări în care rezultatele IA nu ar fi utile, deoarece nu există suficiente date despre acest subiect.

Funcțiile proprii ale Google arată că rezumatele eronate nu se limitează la câteva interogări virale. Într-un videoclip demonstrativ lansat în urmă cu două săptămâni, funcția Overview l-a sfătuit în mod greșit pe un actor cum să-și repare camera de film.

Postarea pe blog a lui Reid a mai spus că Google are conținut limitat de pe forumuri sau rețelele sociale, care pot avea sfaturi înșelătoare.

„Forumurile sunt adesea o sursă excelentă de informații autentice, de primă mână, dar în unele cazuri pot duce la sfaturi mai puțin decât utile, cum ar fi folosirea lipiciului pentru a face ca brânza să se lipească de pizza”, a scris Reid în postare.

Reid a scris că compania are deja sisteme pentru a nu afișa știri generate de AI sau rezultate legate de sănătate. Ea a spus că rezultatele dăunătoare care au încurajat oamenii să fumeze în timpul sarcinii sau să-și lase câinii în mașini au fost „capturi de ecran false”.

Lista modificărilor este cel mai recent exemplu al gigantului Big Tech care lansează un produs AI și se întoarce cu restricții după ce lucrurile devin dezordonate.

La începutul acestui an, funcția Google AI de generare de imagini a fost criticată pentru că a refuzat să producă imagini cu oameni albi. A fost criticat pentru că a fost prea „woke” și a creat fotografii cu inexactități istorice precum naziștii asiatici și părinții fondatori de culoare. Într-o postare pe blog câteva săptămâni mai târziu, conducerea Google și-a cerut scuze și a întrerupt funcția.

Alte stiri din Externe

Ultima oră