Germania anunță livrarea către Ucraina a unui al treilea lot de sisteme Patriot

12 Iun 2024
Germania anunță livrarea către Ucraina a unui al treilea lot de sisteme Patriot

Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a anunțat un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, care va include rachete Patriot și alte arme, scrie Ukrinform

Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius a făcut declarația în timpul unei vizite cu președintele ucrainean Volodymyr Zelensky la o bază militară din Mecklenburg-Pomerania de Vest, unde soldații ucraineni sunt antrenați în utilizarea sistemelor Patriot.

Pistorius a spus că pachetul de ajutor va include 100 de rachete ghidate pentru sistemul Patriot. El a spus că 32 de rachete sunt deja în Ucraina și că alte 68 vor fi livrate în săptămânile următoare.

Rachetele au fost furnizate prin cooperare dintre Germania, Danemarca, Țările de Jos și Norvegia, ca parte a inițiativei Germaniei de a consolida capacitățile de apărare aeriană ale Ucrainei.

Cancelarul Scholz a spus că Germania a livrat sau a rezervat deja 28 de miliarde de euro de arme Ucrainei și va continua să sprijine apărarea Kievului

Adresându-se la Conferința de recuperare a Ucrainei, Scholz a spus că Germania a livrat sau rezervat deja arme în valoare de 28 de miliarde de euro (30 de miliarde de dolari) Ucrainei și că „ea va continua să sprijine apărarea Kievului”, scrie agentia Anadolu

„Armata ucraineană are cea mai mare nevoie în acest moment de  muniție și de arme, în special pentru apărarea aeriană. Prin urmare, vom furniza Ucrainei un al treilea lot de sisteme de apărare aeriană Patriot, precum și sisteme de apărare aeriană IRIS-T SLM, tancuri antiaeriene Flakpanzer Gepard, rachete și muniție de artilerie”, a explicat Scholz.

El a menționat că aceste sisteme și arme de apărare aeriană sunt de așteptat să fie livrate Ucrainei în următoarele săptămâni și luni.

Scholz le-a cerut, de asemenea, aliaților occidentali să își revizuiască stocurile și să ofere Ucrainei mai multe sisteme de apărare aeriană pentru a face față atacurilor rusești asupra infrastructurii economice și energetice.

„Aș dori să îi rog pe toți cei de astăzi: să susțineți cu toată puterea inițiativa noastră de a consolida apărarea antiaeriană a Ucrainei. Pentru că cea mai bună reconstrucție este cea care nu trebuie deloc să aibă loc”, a spus el.

Lideri și diplomați la nivel înalt din peste 60 de țări participă la Conferința de două zile pentru redresarea Ucrainei de la Berlin, care are ca scop mobilizarea sprijinului internațional pentru stabilizarea economică a Ucrainei, redresarea postbelică și reformele către aderarea la UE.

Alte stiri din Externe

Ultima oră