George Soros, 93 de ani, a petrecut Crăciunul în Barbados împreună cu ajutoarele sale

25 Dec 2023
George Soros, 93 de ani, a petrecut Crăciunul în Barbados împreună cu ajutoarele sale

George Soros, în vârstă de 93 de ani, a fost văzut la plaja în Barbados, în prezența unui anturaj de patru bărbați, la doar câteva luni după ce miliardarul filantrop manager de fonduri speculative i-a dat fiului său Alex frâiele imperiului său de 25 de miliarde de dolari, scrie DailyMail

Filantropul miliardar George Soros a fost văzut la plajă în Barbados, în prezența a patru bărbați care îl ajutau la puțin timp după ce i-a înmânat fiului său conducerea imperiului Soros. 

Bătrânul de 93 de ani a fost văzut înotând pe o plajă din Bridgetown, capitala țării insulare.  Finanțatorul a părut relaxat în timp ce s-a întins pe spate pe un șezlong pe plajă, în timp ce se umbra de soare. 

După ce au intrat în apă, un grup de bărbați l-a ajutat pe omul de afaceri născut în Ungaria să se întoarcă la șezlongul său, unde miliardarul a continuat să se relaxeze. 

Soros i-a predat controlul asupra imperiului său de 25 de miliarde de dolari fiului său Alex care a promis că va folosi banii familiei pentru a milita pentru cauze de extremă stângă. 

Moștenitorul în vârstă de 37 de ani a declarat pentru Wall Street Journal  că va extinde obiectivele woke ale tatălui său, dar va îmbrățișa cauze diferite precum dreptul la vot și la avort, precum și egalitatea de gen.

„Sunt mai politic”, a spus Alex, comparându-se cu tatăl său. El a vizitat deja Casa Albă de 14 ori în puțin peste un an și s-a întâlnit cu democrați de renume.

Vorbind despre obiectivele sale, Alex a spus că este îngrijorat de posibilitatea ca republicanul Donald Trump să se întoarcă la Casa Albă – sugerând că familia va contribui foarte mult pentru a sprijini democrații la alegerile prezidențiale din 2024.

„Oricât de mult mi-ar plăcea să nu investesc bani din politică, atâta timp cât o face cealaltă parte, va trebui să o facem și noi”, a spus el.

În decembrie anul trecut, consiliul OSF l-a ales pe Alex ca președinte, înlocuindu-l pe tatăl său în vârstă de 93 de ani.

Acum conduce activitatea politică în calitate de președinte al super PAC al lui Soros și este singurul membru al familiei din comitetul de investiții care supraveghează Soros Fund Management, grupul care supraveghează banii pentru fundație.

Organizația nonprofit a Soros, Open Society Foundation, direcționează deja aproximativ 1,5 miliarde de dolari pe an către grupuri care susțin drepturile omului în întreaga lume și construiesc democrații, finanțând în același timp diverse universități.

Comitetul de acțiune superpolitică (PAC) al familiei, Democracy PAC, a susținut campaniile procurorilor de district treziți și ale altor oficiali care încearcă să reducă ratele de încarcerare și părtinirea rasială percepută în sistemul de justiție.

Alex a fost considerat o șansă pentru a prelua averea familiei sale, mulți oameni apropiați de Soros crezând că fratele său vitreg mai mare, Jonathan, 52 de ani, va prelua frâiele.

Jonathan este un avocat cu experiență financiară, care a lucrat o perioadă la fundație și a stabilizat fondul speculativ Soros în vremuri tulburi.

Între timp, Alex era cunoscut de ani de zile pentru stilul său de viață extravagant, întâlnidu-se cu manechine și împrietenindu-se cu legende NBA.

Totuși, undeva pe parcurs, Alex a câștigat încrederea tatălui său – înlocuindu-l pe George în călătoriile la birourile organizației din întreaga lume.

Soros a sponsorizat procurorii democrati, fie cu donații directe, fie prin intermediul comitetelor de acțiune politică. 

Procurorii miliardarului au renunțat la legile privind cauțiunea și au optat să renunțe la urmărirea penală a infracțiunilor precum furtul și conducerea periculoasă, dând efectiv infractorilor un permis gratuit și ducând la distrugerea legii și a ordinii în Statele Unite. 

Drept urmare, criminalitatea a crescut vertiginos în marile orașe supravegheate de procurorii lui Soros. În 2021, sub domnia lui Kim Foxx, Chicago a avut cele mai multe crime văzute din 1994. 

Și în Philadelphia, consumul de droguri și crimele violente au cunoscut o creștere de când Larry Krasner a preluat mandatul.

La începutul acestui an, Soros a răspuns la teoriile conspirației  care susțineau că l-a finanțat pe procurorul districtual din New York, Alvin Bragg. 

Bragg a anunțat în aprilie că l-a acuzat pe Donald Trump pentru falsificarea facturilor pentru a ascunde o presupusă activitate ilegală.  Soros a răspuns neagând orice implicare.

„În ceea ce îl privește pe Alvin Bragg, de fapt, nu am contribuit la campania lui și nu-l cunosc" a spus Soros. 

„Cred că unii din dreapta se concentreaza mai degrabă pe teorii ale conspirației exagerate decât pe acuzații serioase împotriva fostului președinte”.

Soros a fost, de asemenea, un adversar deschis al președintelui George W. Bush și a donat milioane pentru a împiedica realegerea acestuia. 

Mai târziu, a donat în mare parte campaniile prezidențiale ale lui Barack Obama și Hilary Clinton. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră