George Soros a finanțat mai multe organizații din spatele demonstrațiilor pro-palestiniene din Statele Unite

30 Oct 2023
George Soros a finanțat mai multe organizații din spatele demonstrațiilor pro-palestiniene din Statele Unite

Fundațiile pentru Societatea Deschisă ale lui George Soros au alocat peste 16,3 milioane de dolari în granturi începând din 2016 pentru grupurile ostile Israelului care protestează recent pro-Palestina, scrie New York Post.

Miliardarul de extremă stângă George Soros a direcționat peste 15 milioane de dolari din 2016 către grupurile din spatele protestelor pro-Palestina care au avut loc în această lună, unde demonstranții au aplaudat deschis atacurile teroriste ale militanților Hamas asupra Israelului.

O examinare efectuată de NewYorkPost a înregistrărilor Fundației pentru Societatea Deschisă arată că rețeaua de finanțare a lui Soros a oferit 13,7 milioane de dolari prin Tides Center, un grup de susținere a stângii care sponsorizează mai multe organizații nonprofit. Aceste organizații au justificat atacurile sângeroase ale Hamas în timp ce susțin că palestinienii care vor eradicarea statului evreu sunt adevăratele victime.

Beneficiarii Tides includ Adalah Justice Project, cu sediul în Illinois, care în ziua masacrului din 7 octombrie a postat o fotografie pe Instagram cu un buldozer care dărâma o parte din gardul de graniță al Israelului și o legendă: „Colonizatorii israelieni credeau că pot ține pe termen nelimitat două milioane oameni într-o închisoare în aer liber... nicio cușcă nu rămâne necontestată.”

Membrii grupului palestinian de advocacy au ocupat biroul reprezentantului California Ro Khanna pe 20 octombrie pentru a-i cere să semneze o rezoluție prin care se cere încetarea focului în Gaza. Membrii lui Adalah au co-sponsorizat, de asemenea, un miting în aceeași zi în Bryant Park, unde demonstranții ostili au intonat sloganuri antisemite și au fluturat un semn pe care scria „Nu condamn HAMAS”.

De asemenea, a dat 30.000 de dolari în 2020 lui Desis Rising Up and Moving, un alt co-sponsor al protestului din Bryant Park, unde 139 de persoane au fost arestate, arată înregistrările financiare.

Open Society Foundations a dat 60.000 de dolari în 2018 Asociației Arabe Americane din New York, un grup co-fondat de activistul Linda Sarsour care a contribuit la planificarea unui protest plin de ură „Flood Brooklyn for Palestine” în Bay Ridge pe 21 octombrie, unde protestatarii au cerut eradicarea Israelului și au ținut o pancartă cu steagul israelian într-un coș de gunoi pe care scria „Vă rugăm să păstrați lumea curată!”

Open Society Foundations a acordat, de asemenea, 1,5 milioane de dolari organizației nonprofit fondatoare a lui Adalah, Adalah – Centrul juridic pentru drepturile minorităților arabe din Israel, dar numai 800.000 de dolari au fost primiți înainte ca centrul juridic să rupă legăturile cu organizația americană în 2018. Centrul juridic spune că misiunea sa este de a promova drepturile omului în Israel.

Alte grupuri de susținere palestiniene, susținute de Soros, ai căror membri au si-au arătat ura la proteste, includ Jewish Voice for Peace și If Not Now, care au primit 650.000 de dolari, respectiv 400.000 de dolari.

Ambii au co-sponsorizat mitingul din Bryant Park, iar membrii săi s-au numărat printre protestatarii care au mers spre complexul Capitoliului SUA pe 18 octombrie .

Vocea evreiască pentru pace a ajutat, de asemenea, să ocupe birourile și a dat vina pe Israel pentru atacurile din 7 octombrie,  scriind pe site-ul său web: „Apartheid-ul și ocupația israeliană – și complicitatea Statelor Unite la această opresiune – sunt sursa tuturor acestor violențe”.

Dan Schneider, vicepreședintele grupului conservator de supraveghere Media Research Center, a declarat că Soros – un evreu născut în Ungaria – are o lungă istorie de a actiuni împotriva Israelului și de sprijinire a grupurilor care susțin teroriștii.

„George Soros și fiul său Alex au o lungă istorie de susținere a celor mai radicale organizații de pe planetă, iar aceasta include organizații pro-Hamas care susțin cel mai odios tip de comportament”, a spus Schneider. Fondatorul și președintele Brent Bozell i-a cerut lui Soros să înceteze finanțarea grupurilor care au avut recent o retorică pro-Hamas.  

„I-am cerut lui George Soros să retragă această finanțare dar pare foarte hotărât să sprijine în continuare organizațiile antisemite care doresc să răstoarne civilizația occidentală”, a spus el.

Fostul consilier al orașului David Greenfield, un democrat din Brooklyn, care acum conduce Consiliul Mitropolitan pentru Evreii Săraci, a spus că „lumea s-a schimbat” de la masacrul din 7 octombrie, așa că grupul lui Soros trebuie să decidă care va fi „partea cu care merge”, cea care cere eliberarea palestinienilor sau partea care vrea să-i elimine pe evrei”.

Ari Remez, un purtător de cuvânt al Adalah - Centrul juridic pentru drepturile minorităților arabe din Israel, a declarat că Open Society Foundations „a sprijinit cu generozitate munca noastră de apărare a drepturilor omului ale palestinienilor sub control israelian de mulți ani și suntem recunoscători pentru imensa lor  contribuție la acest efort.”

Alte stiri din Externe

Ultima oră