Franța a raportat 70 de cazuri noi de infectare care au putut fi legate de redeschiderea școlilor

18 Mai 2020 | scris de A.A.
Franța a raportat 70 de cazuri noi de infectare care au putut fi legate de redeschiderea școlilor

La doar o săptămână de la redeschiderea școlilor pentru cei mai mici elevi, aproximativ o treime din totalul general, a apărut o nouă problemă în urma raportării a 70 de cazuri noi ce ar avea legătură cu școlile din anumite zone, relatează The independent.

Săptămâna aceasta au fost redeschide 150.000 de școli generale, iar elevii din grupa secundară s-au putut reîntoarce la clasă, pe măsură de autoritățile adoptă noi măsuri de relaxare.

Părinții s-au arătat încântați de revenirea la cursuri deoarece chiar și în Franța școala online implică participarea activă a părinților, marea majoritate fiind nevoiți să jongleze între timpul de studiu al copiilor și munca proprie de acasă.

Ministrul francez al Educației, Jean-Michel Blanquer, a tras un semnal de alarmă în cadrul unei intervenții la un post de radio local semnalând că anumiți elevi ar fi în pericol de a se infecta cu noul coronavirus după ce au fost înregistrate 70 de noi cazuri pozitive în anumite școli. Șapte școli din nordul Franței au fost închise imediat.

Această nouă declarație subliniază situația precară în care se află Guvernul francez pe măsură ce se luptă cu pandemia, se străduiește să liniștească populația și depune eforturi substanțiale pentru o deschidere a economiei și o revenire la normal.

Ministrul nu a precizat dacă aceste noi cazuri sunt în rândul copiilor sau și al profesorilor, dar ținând cont de perioada de incubație, elevii au fost contaminați înainte de deschiderea școlilor.

40.000 de preșcolari s-au întors în clase cu un minim de 15 copii într-o grupă, dar li s-a lăsat posibilitatea părinților de a alege dacă își trimit copiii la școală sau nu.

Săptămâna aceasta s-au deschis școlile gimnaziale doar în zonele verzi unde au fost raportate mai puține cazuri pozitive cu noul coronavirus.

Chiar dacă ultimele studii raportează că cei mici nu sunt vectori de răspândire în masă, Franța a raportat primul deces în rândul copiilor. Și acest caz a avut simptome asemănătoare bolii Kawasaki, un sindrom inflamator misterios, care a fost raportat de mai mulți medici din SUA ca fiind declanșat de coronavirus.

De la declanșarea pandemiei, Franța a raportat 28.108 de decese și 142.411 persoane pozitive cu noul coronavirus.

Alte stiri din Externe

Ultima oră