Fox News: prezentatorul vedetă Tucker Carlson părăsește postul

24 Apr 2023
Fox News: prezentatorul vedetă Tucker Carlson părăsește postul

La conducerea emisiunii „Tucker Carlson Tonight” din 2016, prezentatorul devenise una dintre cele mai influente voci din America conservatoare, scrie Le Figaro

Tucker Carlson , un prezentator emblematic al Fox News, care a găzduit o emisiune de seară mult urmărită pe canalul conservator favorit din America, demisionează cu efect imediat, a anunțat canalul luni.

„ Media Fox News și Tucker Carlson au convenit să se despartă ”, a spus ea într-un comunicat.

Emisiunea lui de vineri a fost ultima, iar luni trebuie înlocuit pentru acest prime time strategic, spune canalul, deținut de imperiul media al lui Rupert Murdoch.

Împotriva avortului, mare apărător al dreptului de a purta arme, prezentatorul nu ezita niciodată să-și expună părerile într-un program care susține, pe site-ul său, ca ar fi „dușmanul jurat al minciunii”, promițând că „pune întrebările pe care le-ai pune tu — și cere răspunsuri”, scrie La Presse

În urmă cu o săptămână, pe 18 aprilie, Fox News a semnat un acord de 787,5 milioane de dolari cu compania de aparate de vot electronic Dominion, care dădea în judecată televiziunea pentru defăimare, evitând un proces răsunător.

În aceeași seară, Tucker Carlson și-a dedicat monologurile obișnuite democraților, care ar incita tinerii la violență, înainte de a susține un interviu cu șeful Tesla și proprietarul Twitter, Elon Musk.

La momentul punerii sub acuzare a lui Donald Trump, Tucker Carlson a denunțat „o epurare politică”, renunțând la această propoziție: „Probabil nu este cel mai bun moment să te despărți de AR-15 (pușca ta de asalt)”.

Fox News, lansat în 1996 pentru a concura cu CNN, rămâne ferm pe primul loc la cablu în ceea ce privește audiența.

Alte stiri din Externe

Ultima oră