Fostul lider laburist Jeremy Corbyn îndeamnă Occidentul să nu mai înarmeze Ucraina

02 Aug 2022
Fostul lider laburist Jeremy Corbyn îndeamnă Occidentul să nu mai înarmeze Ucraina

Fostul lider laburist a spus postului de televiziune din Beirut că a fost criticat pentru antisemitism din cauza poziției față de Palestina, scrie The Guardian.

Jeremy Corbyn a cerut țărilor occidentale să nu mai înarmeze Ucraina și a susținut că a fost criticat pentru antisemitism din cauza poziției sale față de Palestina, într-un interviu TV cîn Beirut.

„Furnizarea armelor nu va aduce o soluție, ci doar va prelungi și va exagera acest război”, a spus Corbyn. S-ar putea să fim de ani și ani într-un război în Ucraina.”

Corbyn a acordat interviul la Al Mayadeen, un canal de televiziune din Beirut care a difuzat reportaje pro-Rusia de la invazia Ucrainei de către Vladimir Putin.

„Ceea ce mi se pare dezamăgitor este că aproape niciunul dintre liderii lumii folosește cuvântul pace; ei folosesc întotdeauna limbajul mai multor război și mai mult război belicos.”

„Acest război este dezastruos pentru poporul Ucrainei, pentru poporul Rusiei și pentru siguranța și securitatea lumii întregi și, prin urmare, trebuie depus mult mai mult efort pentru pace”, spun el.

El a cerut ca ONU să fie „mult mai mult în centrul scenei” și a sugerat implicarea altor organisme internaționale, cum ar fi Uniunea Africană sau Liga Statelor Arabe, dacă ONU nu poate ajuta la negocierea unui încetare a focului.

În altă parte a interviului, Corbyn a condamnat expulzarea sa din partidul parlamentar, numind-o „rușinoasă”.

„Mi-am petrecut viața în Partidul Laburist ; M-am alăturat Partidului Laburist chiar înainte ca Anglia să câștige Cupa Mondială în 1966. Eram mândru să conduc partidul Laburist”, a spus el, citând performanța puternică a Laburistului la alegerile generale din 2017 și creșterea numărului de membri sub supravegherea sa.

„Cred că felul în care am fost tratat este rușinos, iar acuzațiile care au fost făcute împotriva mea sunt rușinoase”, a spus el.

Corbyn a mai sugerat că a fost criticat pentru antisemitism din cauza poziției sale față de Orientul Mijlociu.

„Nu am absolut nicio îndoială că sprijinul meu clar declarat pentru dreptul poporului palestinian de a putea trăi în pace fără ocupație, fără a fi sub asediu ca în Gaza și pentru cei care trăiesc în lagărele de refugiați... a jucat un factor în toate acestea. Benjamin Netanyahu abia aștepta să mă condamne pentru sprijinul meu pentru poporul palestinian”.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră