Fostul cancelar german Schroeder dă în judecată Parlamentul pentru recâștigarea privilegiilor

12 Aug 2022
Fostul cancelar german Schroeder dă în judecată Parlamentul pentru recâștigarea privilegiilor

Gerhard Schroeder, care a devenit din ce în ce mai criticat în Germania pentru opiniile sale pro-ruse, a intentat un proces împotriva camerei inferioare a parlamentului din Bundestag a Germaniei pentru a îi restabili privilegiile de fost cancelar, a raportat DPA citată de Reuters.

Lui Schroeder, în vârstă de 78 de ani, i-a fost ridicat dreptul său la un birou finanțat din fonduri publice în mai, pe fondul consternarii crescânde din cauza refuzului său de a se distanța de președintele rus Vladimir Putin după invazia Rusiei în Ucraina.

Avocatul lui Schroeder, Michael Nagel, a declarat vineri agenției de presă germane DPA că a intentat un proces la tribunalul administrativ din Berlin. Bundestag-ul nu a avut niciun comentariu imediat când a fost contactat de Reuters.

Dosarul de judecată a spus că decizia de a închide biroul lui Schroeder și de a-și realoca personalul rămas „amintește mai degrabă de un stat princiar absolutist în ceea ce privește modul în care au fost făcute” și nu ar trebui să fie permis într-o țară cu regim constituțional democratic.

Alte stiri din Externe

Ultima oră