„Forța terestră rusă este mai mare astăzi decât a fost la începutul conflictului" spune un general american

28 Apr 2023
„Forța terestră rusă este mai mare astăzi decât a fost la începutul conflictului" spune un general american

În timp ce Rusia a suferit mii de pierderi în războiul său împotriva Ucrainei, un înalt comandant militar american în Europa le-a declarat miercuri parlamentarilor americani că le-a rămas mult mai multă putere de foc în arsenalul lor, scrie CNN

„Forța terestră rusă a fost oarecum degenerată de acest conflict, deși este mai mare astăzi decât a fost la începutul conflictului”, a declarat generalul Christopher Cavoli, comandantul Comandamentului European al SUA, Comitetului pentru Servicii Armate al Parlamentului.

„Forțele aeriene au pierdut foarte puțin, au pierdut 80 de avioane. Au alți 1.000 de avioane dee luptă și bombardiere”, a spus el. 

„Marina a pierdut o navă.”

Documentele militare clasificate despre care se presupune că au fost scurse de un militar junior înrolat al Gărzii Naționale au oferit un instantaneu al locului în care au fost angajate forțele terestre ale Rusiei în război. Un document, din februarie și martie, spunea că 527 din 544 dintre batalioanele ruse disponibile au fost angajate în războiul împotriva Ucrainei; 474 dintre ei sunt deja în țară, a spus serviciile de informații.

Un document a estimat, de asemenea, că între 35.000 și 43.000 de forțe ruse au fost ucise în acțiune în timpul conflictului.

Aceste pierderi au fost recent deosebit de grele în lupta din jurul lui Bakhmut. Marți, un purtător de cuvânt al grupării estice a Forțelor Armate ale Ucrainei a declarat că Rusia își concentrează „toate forțele pe Bakhmut și, de fapt, nu conduce operațiuni de luptă atât de puternice în niciun alt loc în zona noastră operațională de responsabilitate”.

În martie, președintele șefilor de stat major, generalul Mark Milley, le-a spus parlamentarilor că trupele ruse „sunt măcelărite” în lupta lor pentru Bakhmut.

„În ultimele 20, 21 de zile, rușii nu au făcut niciun fel de progres în și în jurul lui Bakhmut. Deci esteun măcel pentru ruși”, a spus Milley. „Sunt bătuți în apropierea lui Bakhmut, iar ucrainenii au luptat foarte, foarte bine.”

Totuși, aceste pierderi par a fi doar o fracțiune din forța militară totală a Rusiei. Întrebat despre patrulele submarine ale Rusiei în Atlantic, Cavoli a spus că „o mare parte din armata rusă nu a fost afectată negativ” de invazia sa în Ucraina.

„Rușii sunt mai activi decât i-am văzut noi în ultimii ani, iar patrulele lor în Atlantic și în tot Atlanticul sunt la un nivel înalt, de cele mai multe ori la un nivel mai înalt decât am văzut în ani”, a spus el. „Și asta, așa cum ați subliniat, în ciuda tuturor eforturilor pe care le întreprind în interiorul Ucrainei”.

Toate acestea au loc în timp ce SUA și națiunile sale partenere se pregătesc pentru o contraofensivă de primăvară a forțelor ucrainene. Documentele scurse au prezentat o viziune pesimistă asupra încrederii SUA, spunând că Rusia ar putea avea în curând superioritate aeriană și că apărarea antiaeriană de rază medie a Ucrainei va fi „complet redusă până pe 23 mai”.

Documentele care au fost datate februarie și martie a acestui an au detaliat o serie de deficiențe în rândul armatei ucrainene, prezicând că conflictul va duce în cele din urmă la un impas între cele două părți.

Dar miercuri, Cavoli părea să ofere o evaluare diferită.

„În conformitate cu modelele pe care le-am făcut cu mare atenție cu ei, ucrainenii sunt într-o poziție bună”, a spus el. „Au unele puncte slabe despre care prefer să nu vorbesc în public... Dar suntem încrezători – în ceea ce privește surpriza lor și lucruri de genul acesta. desigur, am lucrat la toate acestea cu ei.”

Alte stiri din Externe

Ultima oră