Forța de răspuns rapid a marinei americane se îndreaptă către apele din apropierea Israelului

17 Oct 2023
Forța de răspuns rapid a marinei americane se îndreaptă către apele din apropierea Israelului

O forță de răspuns rapid a marinei americane se îndreaptă către apele din largul coastei Israelului, potrivit unui oficial al apărării americane citat de CNN

Forța, formată din 2.000 de pușcași marini și marinari, se va alătura unui număr tot mai mare de nave de război americane și forțe care converg spre Israel, în timp ce SUA încearcă să trimită un mesaj de descurajare Iranului și să împiedice războiul din Gaza să se transforme într-un conflict regional . 

Mișcarea vine în timp ce armata americană își întărește prezența în Orientul Mijlociu, inclusiv desfășurarea unui al doilea portavion în estul Mării Mediterane și trimiterea de avioane de luptă a forțelor aeriene în regiune. Secretarul Apărării Lloyd Austin a ordonat luni ca aproximativ 2.000 de soldați să se pregătească pentru o potențială desfășurare în Israel pentru a ajuta cu sarcini precum sprijinul medical și logistic, potrivit mai multor oficiali ai apărării.

Ordinul nu înseamnă că trupele se vor desfășura cu siguranță sau că vor servi într-un rol de luptă dacă vor merge în Israel, au spus oficialii. Dar decizia lui Austin a scurtat timpul în care trupele identificate vor trebui să se pregătească pentru o desfășurare dacă li se va ordona să plece, potrivit oficialilor. 

Statele Unite au deja un grup de portavioane de atac în estul Mării Mediterane și un al doilea pe drum. Oficialul nu a precizat unde va merge unitatea marină, dar ar putea rămâne în Marea Roșie în largul coastei de sud a Israelului, ceea ce ar pune forțele americane în apropierea celor două linii de coastă ale țării.

Cea de-a 26-a Unitate Expediționară Marină (MEU) face parte din Grupul Bataan Amphibious Ready. În ultimele zile, a fost staționat lângă Kuweit, ca parte a unui exercițiu programat acolo, dar a plecat devreme „ca urmare a unor evenimente emergente”, a declarat săptămâna trecută căpitanul Angelica White, un purtător de cuvânt al unității, pentru Marine Corps Times.Unitatea se pregătește pentru o posibilă mutare către Israel.

Unitatea marină este specializată în sarcini precum operațiuni amfibii, răspuns la criză, asistență umanitară și anumite operațiuni speciale. Unitatea se află la bordul USS Bataan, o navă de asalt amfibie care se află în prezent în Golful Oman, au spus oficialii.

USS Bataan și al 26-lea MEU operează în Orientul Mijlociu din august, ca parte a unui efort de a descuraja agresiunea iraniană în căile navigabile critice din jurul regiunii, inclusiv în Golful Oman și Strâmtoarea Hormuz. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră