Klaus Schwab, fondatorul Forumului Economic Mondial, se retrage din postul executiv

21 Mai 2024
Klaus Schwab, fondatorul Forumului Economic Mondial, se retrage din postul executiv

Klaus Schwab, fondatorul și președintele executiv al Forumului Economic Mondial (WEF), a anunțat că se retrage din rolul său executiv. Schwab, care a înființat WEF în 1971, și-a dezvăluit decizia într-un e-mail adresat personalului marți, 21 mai, potrivit site-ului de știri Semafor preluat de CNBCTV

Schwab, în ​​vârstă de 86 de ani, va trece la rolul de președinte neexecutiv, în așteptarea aprobării guvernului elvețian. Se așteaptă ca schimbarea să fie finalizată înainte de reuniunea anuală a WEF din 2025.

Într-o declarație, un purtător de cuvânt al Forumului a declarat că organizația „se transformă dintr-o platformă de convocare în principala instituție globală pentru cooperarea public-privată”. Structura de guvernare a Forumului se va schimba ca urmare a acestei evoluții, a spus purtătorul de cuvânt, iar Schwab „va trece de la președinte executiv la președinte al Consiliului de administrație” până în ianuarie 2025.

Schwab nu și-a numit succesorul, dar a spus că în ultimul an, consiliul executiv al grupului, „sub conducerea președintelui Børge Brende, și-a asumat întreaga responsabilitate executivă”.

Brende este un fost lider conservator norvegian.

Alte stiri din Externe

Ultima oră