Fiul unui lider Hamas s-a convertit la creștinism după ce a fost martor la sălbăticia lor: „Nu le pasă de poporul palestinian"

20 Oct 2023
Fiul unui lider Hamas s-a convertit la creștinism după ce a fost martor la sălbăticia lor: „Nu le pasă de poporul palestinian"

Fiul unui lider fondator al Hamas a rupt tăcerea cu privire la decizia de a denunța gruparea teroristă după ce s-a întors împotriva propriei sale familii și s-a convertit la creștinism când a văzut ororile grupului, scrie FowNews

Mosab Hassan Yousef, care a spionat în favoarea israelienilor și a cerut azil în SUA, a vorbit despre decizia sa de a lăsa în urmă viața în gruparea terorista.

"M-am născut în inima conducerii Hamas... și îi cunosc foarte bine. Nu le pasă de poporul palestinian. Nu le pasă pe viața umană", a spus Yousef pentru Fow News.

„Le-am văzut brutalitatea direct în 1996, când am petrecut aproximativ un an și jumătate în închisoarea Megiddo... Au ucis atât de mulți palestinieni în acel moment și am decis că nu pot fi împreună cu această mișcare”.

"Trebuia să fiu sincer cu mine însumi. Chiar dacă Hamas îmi dădea avantaje... Eram ca un prinț în acea lume... dar nu mi-a plăcut", a continuat el. „M-am întors chiar și împotriva propriului meu sânge... pentru că atât de mult nu mi-a plăcut Hamas, iar astăzi, 25 de ani mai târziu, ei sunt conducătorii Gazei și vedem ce sunt capabili să facă”.

Remarcile sale au loc la aproape două săptămâni după ce gruparea teroristă a făcut un masacru în comunitățile de graniță israeliene, ucigând și torturând civili, inclusiv copii, și luând ostatici. 

"Hamas nu este o mișcare națională. Hamas este o mișcare religioasă cu scopul de a înființa un stat islamic", a spus Yousef. „Nu le pasă de naționalism. De fapt, sunt împotriva naționalismului. Dar asta înțeleg că folosesc cauza palestiniană doar pentru a-și atinge obiectivele, așa că obiectivul pe termen lung... [este] transformarea Orientului Mijlociu și a lumii într-un stat islamic

Dar Yousef a spus că adevăratul vinovat din culise este Iranul - un sponsor cunoscut al grupării teroriste. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră