Familia miliardarului britanic acuză OceanGate că a așteptat „prea mult” înainte de a da alarma

22 Iun 2023
Familia miliardarului britanic acuză OceanGate că a așteptat „prea mult” înainte de a da alarma

Familia miliardarului britanic Hamish Harding, care se află la bordul Titanului dispărut, a declarat pentru  Telegraph  că întârzierea de opt ore a OceanGate înainte de a da alarma cu privire la dispariția sa a fost „mult prea lungă”.

Submersibilul Titan a fost raportat dispărut la Garda de Coastă a SUA duminică la ora 17.40 ET, la opt ore după ce Polar Prince, barca de pe care a lansat submersibilul, a pierdut contactul cu acesta.

Kathleen Cosnett, o verișoară a lui Harding, miliardarul care se află pe submersibilul dispărut, a criticat întârzierea companiei de operare OceanGate în a anunta paza de coastă.

„Este foarte înfricoșător”, a spus Cosnett, în vârstă de 69 de ani, pentru The Telegraph. „[Le-a] luat atât de mult până să ajungă să-i salveze, este mult prea mult. Aș fi crezut că trei ore ar fi minimul strict.”

Robert Evans, finul lui Harding, a spus că familiei i s-a spus pentru prima dată că nava a dispărut duminică seara târziu.

„Am auzit că submarinul a pierdut contactul prin intermediul familiei care erau în contact cu  cei de la OceanGate aproximativ când mă duceam să dorm [în jurul orei 23:00]”, a spus el pentru The Telegraph.

„În acel moment, noi, ca familie, am început să răspândim vestea și să obținem ajutor. Și am sunat la Biroul pentru Paza de Coastă și Externe din Marea Britanie. I-am sunat foarte devreme.”

„Pentru mine, Hamish este un om incredibil. Mereu a fost foarte bun cu mine, îl cunosc de când eram copil – m-a dus în aventuri, schi, scufundări și la Machu Picchu. A fost incredibil de bun cu mine."

Alte stiri din Externe

Ultima oră