Faci check-in, dar nu pleci nicăieri. Un aeroport oferă zboruri false pentru turiștii înfometați de călătorii

04 Iul 2020 | scris de Istvan Deak
Faci check-in, dar nu pleci nicăieri. Un aeroport oferă zboruri false pentru turiștii înfometați de călătorii

Îți ard tălpile? Visezi noaptea că ai întârziat la aeroport și trebuie să alergi să faci check-in? Vrei cu orice preț să zbori, să călătorești? Ah, e pandemie și totul depinde de contagiozități, infectări, îmbolnăviri, mortalitate etc. 

Cu avioanele oprite la sol și turismul blocat din cauza pandemiei de coronavirus, un aeroport din Taiwan a venit cu o soluție inedită pentru a-i ajuta pe oameni să se simtă în vacanță: le oferă posibilitatea să urmeze toţi paşii premergători plecatului în vacanţa, fără să plece undeva cu adevărat.

Experiența inedită este oferită de aeroportul Songshan din Taipei, unde în jur de 7.000 de persoane şi-au exprimat interesul pentru aceasta ofertă. Aproximativ 60 dintre ele, selectate aleatoriu de companie, au plecat deja spre ”Țara de nicăieri”.

Astfel, ”excursioniștii” își pot face check-in-ul, pot trece prin procesul de verificare al aeroportului şi pot chiar urca la bordul avionului. Însă lucrurile se vor opri însă aici. După o discuție cu angajații companieie, oamenii trebuie apoi să coboare din aeronavă și să se întoarcă tot acasă, transmite Reuters.

„Nu puteți pleca din Taiwan, așa că prefaceți-vă că plecați în străinătate pe aeroportul Songshan”, este mesajul unui banner postat pe site-ul aeroportului.

Wang Chih-ching, director adjunct al aeroportului, a precizat că tururile durează jumătate de zi și permit vizitatorilor să experimenteze cum ar fi să treacă prin procedurile de îmbarcare și apoi să urce în avion.

„Persoanele care nu au avut ocazia să plece în curse internaționale de pe Songshan pot să folosească această șansă pentru a experimenta și a afla mai multe despre procesul de îmbarcare și serviciile oferite”, a spus Wang.

Songshan este cel mai mic dintre cele două aeroporturi internaționale din Taipei și este situat în centrul orașului, lângă râul Keelung.

Taiwanul și-a închis granițele în martie, din cauza coronavirusului, iar cetățenilor străini li se interzice să intre pe insulă.

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră