Estonia: „Nu excludem trimiterea de trupe la sol”

29 Feb 2024
Estonia: „Nu excludem trimiterea de trupe la sol”

Estonia spune că liderii europeni nu trebuie să excludă trimiterea de trupe în Ucraina, după ce președintele francez Emmanuel Macron a deschis o dezbatere pe această temă, scrie Le Repubblica

Potrivit premierului estonian Kaia Kallas, liderii europeni nu trebuie să excludă a priori această posibilitate, ci să o discute cu ușile închise, ca parte a ceea ce se poate face pentru a sprijini Kievul. 

„Cred că este, de asemenea, un semnal pe care trebuie să-l trimitem Rusiei că nu luăm nicio problemă de pe masă”, a spus ea pentru podcastul Power Play de la Politico.

„Toate țările înțeleg că trebuie să facem totul pentru a ne asigura că Ucraina câștigă și Rusia pierde războiul, a subliniat Kallas.

Majoritatea țărilor aliate au respins categoric ideea propusă de Macron, cu singura excepție a țărilor baltice.

Înainte de Kallas, ministrul de externe lituanian Gabrelius Landsbergis a spus că propunerea merită să fie luată în considerare, în timp ce un purtător de cuvânt al apărării de la Riga a spus că nu se opune acestei ipoteze.

Foste republici sovietice, cele trei țări baltice fac astăzi parte din UE și NATO și sunt printre cei mai puternici susținători ai Ucraina în fața invaziei rusești.

Alte stiri din Externe

Ultima oră