„Este onoarea mea”: Donald Trump și-a facut cont pe TikTok și a strâns aproape 1 milion de abonați în câteva ore

02 Iun 2024
„Este onoarea mea”: Donald Trump și-a facut cont pe TikTok și a strâns aproape 1 milion de abonați în câteva ore

Primul videoclip, publicat peste noapte de sâmbătă spre duminică de miliardarul american, a fost vizionat de aproape patru milioane de ori iar contul său @realDonaldTrump are, până în prezent, aproape 1 milion de abonați. Sau de două ori mai mult decât pagina Tiktok a rivalului său Joe Biden și actualul președinte al Statelor Unite, scrie Le Figaro

La două zile după condamnarea sa candidatul republican la Casa Albă, Donald Trump, și-a anunțat sosirea pe TikTok, platforma de socializarepe care a încercat să o interzică sub președinția sa. Pentru a-și lansa noul cont, Donald Trump a publicat, în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, un videoclip de 13 secunde (vezi mai jos), în care îl arată pe miliardar, vizibil neclintit de convingerea sa, salutând fanii în timpul unei lupte de la Ultimate Fighting Championship ( UFC) - competiție americană de arte marțiale mixte - în Newark, New Jersey. „ Este onoarea mea ”, îi spune el lui Dan White, președintele UFC, ales să anunțe sosirea lui Donald Trump pe Tiktok.

La șapte ore după ce a fost postat online, videoclipul a fost deja vizionat de aproape patru milioane de ori. Contul său @realDonaldTrump are, până în prezent, aproape 1 milion de abonați. Sau de două ori mai mult decât pagina Tiktok a rivalului său Joe Biden și actualul președinte al Statelor Unite.

În 2020, Donald Trump, pe atunci președinte al Statelor Unite, a vrut să interzică Tiktok . Însă încercarea lui a fost blocată de instanțe.

În martie trecut, miliardarul american a spus că platforma reprezintă o amenințare la adresa securității naționale, dar a dat înapoi după ce a constatat că o interdicție ar dăuna unor utilizatori tineri. Donald Trump a declarat în cele din urmă că vrea să protejeze Tiktok în Statele Unite împotriva Facebook . Potrivit agenției de presă  Associated Press , o treime dintre americanii sub 30 de ani își obțin informațiile pe platforma, care are 170 de milioane de utilizatori peste Atlantic. Un fost ministru al lui Donald Trump, Steven Mnuchin, chiar a declarat în martie că vrea să cumpere Tiktok .

La rândul său, președintele Biden a promulgat o lege care impune companiei-mamă a TikTok, ByteDance, să întrerupă toate legăturile cu China sau riscă să fie interzisă în Statele Unite. Textul acordă companiei 170 de zile pentru a găsi noi investitori non-chinezi. Dar CEO-ul său, Shou Zi Chew, care consideră această lege neconstituțională și care a depus o plângere împotriva Statelor Unite, refuză să vândă.

În 2020, Donald Trump, pe atunci președinte al Statelor Unite, a vrut să interzică Tiktok . Însă încercarea lui a fost blocată de instanțe. În martie trecut, miliardarul american a spus că platforma reprezintă o amenințare la adresa securității naționale, dar a dat înapoi după ce a constatat că o interdicție ar dăuna unor utilizatori tineri. Donald Trump a declarat în cele din urmă că vrea să protejeze Tiktok în Statele Unite împotriva Facebook . Potrivit agenției de presă AP , o treime dintre americanii sub 30 de ani își obțin informațiile pe platforma, care are 170 de milioane de utilizatori peste Atlantic. Un fost ministru al lui Donald Trump, Steven Mnuchin, chiar a declarat în martie că vrea să cumpere Tiktok . La rândul său, președintele Biden a promulgat o lege care impune companiei-mamă a TikTok, ByteDance, să întrerupă toate legăturile cu China sau riscă să fie interzisă în Statele Unite. Textul acordă companiei 170 de zile pentru a găsi noi investitori non-chinezi. Dar CEO-ul său, Shou Zi Chew, care consideră această lege neconstituțională și care a depus o plângere împotriva Statelor Unite , refuză să vândă.

@realdonaldtrump Launching my TikTok at @UFC ♬ original sound - President Donald J Trump

Alte stiri din Externe

Ultima oră