Erdogan privește cum bodyguarzii săi îi atacă violent pe protestatarii din Washington (VIDEO)

19 Mai 2017
 Erdogan privește cum bodyguarzii săi îi atacă violent pe protestatarii din Washington (VIDEO)

O înregistrare video publicată de publicația Voice of America pe contul de Twitter demonstrează că președintele turc Recep Erdogan a privit acțiunea gărzilor sale de corp asupra protestatarilor kurzi din fața reședinței ambasadorului Turciei la Washington.

Confruntarea violentă între protestatari și bodyguarzi, desfășurată în fața reședintei ambasadorului turc, au avut loc după ce președintele Erdogan a fost primit la Casa Albă, fiind lăudat de Donald Trump pentru lupta dusă împotriva extremismului islamist.

Erdogan apare în clipul video în timp ce privește din mașină ciocnirile violente din fața reședinței ambasadorului turc, iar apoi se ridică în picioare și asistă în continuare la bătaie. 

Nu poate fi confirmată informația că președintele a comunicat cu bodyguarzii săi, îndemnându-i să-i atace pe protestatarii pro-kurzi din Washington.  

Un consilier al președintelui este surprins în videoclip în timp ce vorbește cu un al consilier, iar acesta din urmă se îndreaptă spre un grup de susținători ai președintelui Erdogan. 

Câteva secunde mai târziu, membrii grupului se îndreaptă cu viteză spre intrarea reședinței ambasadorului și îi atacă violent pe protestatarii, care tocmai ridicase un drapel al Kurdistanului.  

Nouă persoane au ajuns la spital în urma încăierării, iar reprezentanții departamentului de Stat au condamnat în termeni duri incidentul din fața reședinței ambasadorului turc de la Washington.  

Autoritățile americane continuă investigația și au solicitat colaborarea părții turce pentru identificarea bodyguarzilor implicați în ciocniri, dar nu este clar ce măsuri s-ar putea lua împotriva acestora.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră