Erdogan critică UE pentru că nu a cerut încetarea focului în Gaza

26 Oct 2023
Erdogan critică UE pentru că nu a cerut încetarea focului în Gaza

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan critică Uniunea Europeană pentru că nu a cerut încetarea focului în Gaza, acuzând Occidentul de indiferență față de suferința musulmanilor, scrie Times Of israel

„Câți copii mai trebuie să moară înainte ca Comisia UE să ceară încetarea focului?” spune el într-un discurs televizat. „Câte tone de bombe mai trebuie să cadă asupra Gaza înainte ca Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite să poată lua măsuri?”

Erdogan acuză Occidentul că nu a văzut violența care se desfășoară în Gaza „pentru că sângele vărsat este sânge musulman”.

„Atacurile asupra Gaza au depășit de mult stadiul de autoapărare și s-au transformat în tiranie, masacru și barbarie”, a mai spus el conform agentiei turce Anadolu

Președintele turc a reamintit că aproape 7.000 de palestinieni, majoritatea copii și femei, au fost uciși în bombardamentele israeliene din 7 octombrie.

„Peste 12 tone de bombe au fost aruncate asupra a 2,3 milioane de oameni într-o zonă îngustă de 360 ​​de kilometri pătrați”, a spus el.

Însă șeful statului turc a ținut să sublinieze și tăcerea complice și inacțiunea comunității internaționale.

„Cei care, doar în cuvinte, continuă să dea lecții despre libertăți și drepturi, ignorând timp de 19 zile dreptul la viața palestinienilor”, a spus el conform agentiei turce Anadolu, refuzând să rămână tăcut în fața acestor atrocități.

„Pe măsură ce tirania este săvârșită în fața ochilor noștri, nimeni nu se poate aștepta să rămânem tăcuți.”

„Ceea ce este cel mai trist este că cei care pretind că sunt civilizați se mulțumesc să fie spectatori ai acestei cruzimi”, a criticat el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră