Elon Musk: „Ne îndreptăm ca somnambulii spre al treilea război mondial”

24 Oct 2023
Elon Musk: „Ne îndreptăm ca somnambulii spre al treilea război mondial”

Elon Musk a vorbit luni pe Twitter Space despre starea actuală a lumii, scrie PostMillennial

Musk a spus că un potențial al treilea război mondial pune civilizația în pericol, că SUA nu are un avantaj în ceea ce privește producția industrială când vine vorba de China și Rusia și că aceste două națiuni sunt împinse să se apropie „într-o axă a puterii imense împotriva vestului și punând bazele celui de-al treilea război mondial”.

„Deci Rusia are materiile prime, iar China are capacitatea industrială”, a spus Musk . „Sincer, este o potrivire perfectă din punct de vedere al războiului. Așa că cred că trebuie să încetăm să facem asta. Nu este înțelept și cred că va duce la un risc imens pentru civilizație. Vreau să subliniez că există riscul civilizațional - există tragedii la nivel individual, tragedii la nivel de comunitate și apoi există riscul civilizațional. Trebuie doar să ne asigurăm că nu punem în joc civilizația însăși, prin cel de-al treilea război mondial."

El a spus că nu vede „niciun beneficiu în prelungirea” războiului dintre Rusia și Ucraina. El a cerut pace în acel conflict și o „normalizare a relațiilor” dintre SUA și Rusia. Cetăţenii celor două naţiuni, a spus el, sunt în esenţă „veri”.

Candidatul la președinție Vivek Ramaswamy s-a alăturat lui Musk în spațiul găzduit de David Sacks, alături de alții care au fost intrigați să audă perspectiva miliardarului tehnologic asupra problemelor actuale, și anume războiul din Ucraina și statutul SUA la nivel global.

„Cred că mergem ca somnambulii în cel de-al treilea război mondial”, a spus Musk, „Într-adevăr, oamenii ar trebui să se gândeasca profund la sine."

— Care sunt amintirile aici? a întrebat, observând că nimeni dintre cei care sunt în viață nu își amintește de oroarea unui război mondial, deoarece veteranii din cel de-al Doilea Război Mondial au murit cu toții. Oamenii de astăzi nu știu cum a fost. Musk a spus că, în esență, cu toții am crescut „răsfățați”.

Declinul utilității dolarului american la nivel global, conflictul global în creștere și eșecul aplicării sancțiunilor de către SUA au fost toate elementele pe care Musk le-a subliniat ca semnalând că eforturile actuale ale Americii de a continua războiul nu vor fi probabil eficiente. SUA și-au pierdut puterea globală și nu pot conta pe „puterea” dinainte.

Musk a aruncat o privire asupra consecințelor celui de-al Doilea Război Mondial, observând că SUA nu au preluat lumea, în ciuda faptului că era cea mai puternică națiune la acea vreme. 

"Am fi putut spune că am fi putut subjuga absolut pe oricine. Și totuși, am făcut asta?" întrebă Musk. "Nu. De fapt, am ajutat la reconstruirea Japoniei. Am ajutat la reconstruirea Europei. Și cred că acesta este un fel de bine mai mare."

„Există într-adevăr destul de neobișnuit din punct de vedere istoric”, a continuat el. „Și nu spun că Statele Unite fac doar lucruri bune, Statele Unite au făcut lucruri bune și rele. Dar, în general, cred că Statele Unite au fost o mare forță pentru bunăvoință, probabil mai mult decât orice țară din istorie. Și asta merită admirat. Așa că eu cred că este un lucru bun. Dar nu suntem naivi când căutăm să facem ceea ce vrem și vrem să ne pese de realitatea de a face bine, nu de percepția asupra binelui. "

Alte stiri din Externe

Ultima oră