Elon Musk îndeamnă oamenii din țările dezvoltate să aibă mai mulți copii "altfel, cultura Italiei, Japoniei și Franței va dispărea”

18 Dec 2023
Elon Musk îndeamnă oamenii din țările dezvoltate să aibă mai mulți copii "altfel, cultura Italiei, Japoniei și Franței va dispărea”

Musk i-a îndemnat pe italieni și pe oamenii din alte țări industrializate să aibă mai mulți copii „altfel, cultura Italiei, Japoniei și Franței va dispărea”, scrie L'Observatoire de L'Europe.

La un festival politic organizat de Frații Italiei, partidul de extremă dreaptă a liderului italian Giorgia Meloni, miliardarul american Elon Musk a spus că a avea mai mulți copii este singura modalitate de a inversa declinul demografic care amenință economiile multor țări avansate.

Musk a declarat sâmbătă la festivalul politic Arteju de la Roma că imigrația nu poate rezolva problema demografică cu care se confruntă multe mari puteri economice, precum Italia și Japonia.

„Sfatul meu pentru toți liderii guvernamentali și cetățenii este: asigurați-vă că aveți copii pentru a crea o nouă generație”, a spus el.

Musk are 11 copii cunoscuți cu trei mame diferite și a urcat pe scenă cu unul dintre ei în brațe spunând că „demografia contează”.

Musk a îndemnat italienii și oamenii din alte țări industrializate să aibă copii „altfel cultura Italiei, Japoniei și Franței va dispărea”.

„Riscăm să nu mai avem aceste țări”, a spus el.

Meloni a făcut ca inversarea scăderii populației Italiei să fie una dintre prioritățile guvernului său, iar proiectul de lege de finanțare pentru 2024 aflat încă în fața Parlamentului conține mai multe măsuri în favoarea familiilor cu copii.

Musk a spus audienței că Italia este „o țară incredibilă” și „un loc bun pentru a investi”, dar a adăugat că „companiile care investesc se întreabă: vor fi destui oameni care lucrează?"

„Poate că mă repet, dar acestea sunt faptele”, a adăugat el.

Musk a spus că este „susține imigrația legală”, spunând că țările ar trebui să întâmpine pe oricine este sincer și dornic să muncească din greu.

El a spus că ar trebui să existe o verificare mai mare a acreditărilor imigranților, sugerând că nu este posibil să se evalueze cine îndeplinește acele caracteristici fără o mai mare supraveghere.

„Să creștem imigrația legală, dar trebuie să punem capăt imigrației ilegale”, a spus Musk.

Cu privire la criza climatică, Musk s-a prezentat drept „ecologist”, dar a adăugat că „nu ar trebui să demonizăm petrolul și gazele pe termen mediu”.

„Am impresia că pe termen scurt exagerăm în privința schimbărilor climatice”, a declarat el, acuzând și ecologistii că îi fac pe oameni să-și piardă „încrederea în viitor”.

„Trebuie să continuăm să rămânem plini de speranță”, a adăugat el.

Întrebat despre agenții de publicitate care au abandonat Platforma, a spus: „Cred că X se va descurca bine și vedem deja agenți de publicitate care revin la X”.

El a adăugat: „Agenții de publicitate își fac mereu griji pentru marca lor... Dar cred că este o problemă pe termen scurt”, sugerând, de asemenea, că unii dintre cei care au părăsit X au fost infectați cu un așa-numit virus „trezit”.

Meloni însăși, care s-a declarat în mod repetat împotriva „ideologiei trezite”, a ajuns la putere anul trecut datorită, printre altele, promisiunii sale de a pune capăt imigrației ilegale.

Musk a mai spus că inteligența artificială „pare inevitabilă” și a pledat pentru reglementarea acesteia cu un „arbitru” în viitor.

„Inteligenta artificiala este ceva căreia trebuie sa-i acordăm atentie. Este ca o sabie cu două tăișuri. Ea va putea face aproape orice, dar îi va lipsi conștiinta”, a spus el.

Musk, care deține și SpaceX și platforma X, a spus că este în favoarea reglementării, astfel încât cineva să poată fi cel puțin un fel de arbitru care controlează aplicarea AI în întreaga lume.

„Partea pozitivă este că nu vom mai rămâne niciodată fără bunuri și servicii, pentru că AI și robotica vor putea face orice doriți”, a prezis el, recunoscând că unul dintre „riscurile” sale estemanipularea opiniei publice.

Musk a explicat că inteligența artificială va fi ca „geniul din lampă” pe care oamenii îl pot întreba „orice”, dar va trebui să fie „atenți” la dorințele lor.

Alte stiri din Externe

Ultima oră