Economie de energie: Guvernul francez vrea sa întrerupă internetul pe timp de noapte

10 Oct 2022
Economie de energie: Guvernul francez vrea sa întrerupă internetul pe timp de noapte

Box-ul wi-fi de internet va fi în curând pus în standby de la distanță de către operatori, a anunțat ministrul francez al Telecomunicațiilor.

Luni, 10 octombrie, la microfonul Europei 1, Jean-Noël Barrot a vorbit despre faptul că guvernul lucreaza la punerea în standby de la distanță a boxului de internet. 

 Obiectivul  [este]  acela de a reduce consumul de energie fără a cere un efort prea mare francezilor” , a spus ministrul delegat responsabil cu Tranziția Digitală și Telecomunicații

„Un standby în caz de ne-utilizare” 

Ministrul a lămurit apoi la microfonul  Europei  că acest sistem exista deja la anumiți operatori, iar această decizie ar putea face posibilă armonizarea lui:  „Astăzi există box-uri [și] decodoare care se pun automat în standby. Dar toate acestea nu sunt chiar uniforme. 

Astfel operatorii s-au angajat să „facă o actualizare care să permită acest standby sistematic”  la nivelul decodoarelor „deja existente și instalate” . În ceea ce privește noile box-uri, obiectivul va fi ca respectivul standby să fie instalat „în mod implicit” .

Un studiu al site-ului specializat GreenIT.fr, cspune ca un „box ADSL/fibră consumă în medie 158 kWh de energie electrică pe an și până la 300 kWh în funcție de model” .  

Alte stiri din Externe

Ultima oră