Dronele rusești au atacat "masiv" portul Izmail la granița cu România.

06 Oct 2023
Dronele rusești au atacat "masiv" portul Izmail la granița cu România.

Rusia a lansat un atac „masiv” cu drone peste noapte lovind infrastructura portuară și distrugând o instalație de depozitare a cerealelor de pe Dunăre, la Izmail, au declarat vineri Forțele de Apărare de Sud ale Ucrainei, scrie CNN

"Infrastructura de frontieră și portuară a zonei Dunării a fost lovită: un depozit de cereale a fost avariat și mai multe camioane au luat foc”, au transmis forțele ucrainene pe Telegram.

Incendiul a fost stins și nu au fost victime, au adăugat aceștia.

Oleh Kiper, șeful administrației militare a regiunii Odesa, a declarat că traversările cu feribotul au fost suspendate în urma atacului asupra de la Izmail, în apropiere de granița cu România.

Apărarea antiaeriană ucraineană a distrus peste noapte 11 drone în sud, inclusiv trei peste Odesa și opt peste Mykolaiv, au declarat Forțele de Apărare de Sud. 

Rusia a vizat în mod repetat infrastructura portuară de pe Dunăre, în ceea ce Kievul spune că este un efort de a bloca exportul de cereale ucrainene după prăbușirea unui acord intermediat de ONU în iulie. 

Porturile mici de pe Dunăre au devenit vitale pentru exporturile de cereale ucrainene în urma prăbușirii acordului de cereale la Marea Neagră .

Alte stiri din Externe

Ultima oră