Donald Trump are un avans de 10% față de Biden potrivit unui nou sondaj

25 Sep 2023
Donald Trump are un avans de 10% față de Biden potrivit unui nou sondaj

Fostul președinte Trump în cursa pentru președinție din 2024 are un avantaj de aproape zece puncte față de președintele Biden, pe care majoritatea democraților doresc să-l înlocuiască ca candidat al partidului lor, potrivit unui nou sondaj publicat duminică de WashingtonPost / ABC News, scrie FoxNews

Washington Post și ABC au publicat duminică sondajul, care a constatat că, dacă alegerile prezidențiale din 2024 ar avea loc astăzi, Trump ar câștiga cu 52% față de 42% pentru Biden, Respondenții au avut, de asemenea, o perspectivă slabă asupra gestionării de către Biden a economiei și a graniței SUA-Mexic, pe lângă vârsta lui.

Între timp, gradul de aprobare al lui Biden este de 37%, potrivit sondajului, în timp ce 56% dintre respondenți dezaprobă în mod activ președinția sa.

Biden se confruntă și cu o criză de încredere în rândul propriilor membri ai partidului, aproximativ 60% dintre respondenții democrați și democrați spunând că ar prefera un alt candidat.

Criticii au citat vârsta lui Biden, modul de gestionare a economiei și criza de frontieră în curs de desfășurare drept puncte slabe pentru administrația sa.

Trump deține, de asemenea, un avans față de Biden în rândul alegătorilor mai tineri, având un avans de 20% față de Biden în rândul alegătorilor de 35 de ani și sub.

Vârsta rămâne totuși unul dintre cei mai nepopulari factori pentru campania de realegere a lui Biden. 70% dintre respondenți au spus că este prea bătrân pentru a deține o funcție, în timp ce doar 50% au spus același lucru despre Trump.

WAPO/ABC a efectuat sondajul în perioada 15-20 septembrie, folosind un eșantion aleatoriu de 1.006 adulți din SUA și contactându-i atât prin linii fixe, cât și prin telefoane mobile. Sondajul are o marjă de eroare de 3,5%.

Alte stiri din Externe

Ultima oră