Doi consilieri i-au prezentat lui Donald Trump un plan pentru a pune capăt războiului din Ucraina

25 Iun 2024
Doi consilieri i-au prezentat lui Donald Trump un plan pentru a pune capăt războiului din Ucraina

Planul prezentat lui Donald Trump presupune întreruperea ajutorului militar al SUA către Ucraina dacă nu va negocia cu Moscova, scrie Le Monde

Potrivit Reuters, Keith Kellogg și Fred Fleitz, doi consilieri ai lui Donald Trump, i-au prezentat un plan pentru a pune capăt războiului din Ucraina. Conform planului, Ucraina ar înceta să primească arme americane doar dacă nu ar începe discuțiile de pace cu Moscova. În același timp, Washingtonul va avertiza Moscova că orice refuz de a negocia ar avea ca rezultat un sprijin sporit al SUA pentru Ucraina. O încetare a focului va fi stabilita pe prima linie.

Keith Kellogg și Fred Fleitz au fost amândoi șefi de personal în Consiliul Național de Securitate al lui Trump în timpul președinției sale din 2017 până în 2021. Schița planului a fost prezentată în aprilie într-un document publicat de America First Policy Institute , un think tank pro-Trump unde Kellogg și Fleitz dețin funcții de conducere.

„Nu mă prefac că el [Donald Trump] a fost de acord cu această strategie sau a aprobat fiecare cuvânt al acesteia, dar am fost fericiți să primim reacțiile pe care le-am primit”, a spus Fred Fleitz.

Steven Cheung, purtătorul de cuvânt al luiTrump, a spus că numai declarațiile făcute de domnul Trump sau de membri autorizați ai campaniei sale ar trebui considerate oficiale.

„Planul consilierilor lui Trump de a aduce Kievul la negocieri de pace trebuie să țină cont de situația de pe front ”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de agenția oficială RIA Novosti .

Alte stiri din Externe

Ultima oră