Disney+ Orientul Mijlociu se conformează cererilor și nu va adăuga „Lightyear” în program pentru că prezinta un sărut gay

07 Aug 2022
Disney+ Orientul Mijlociu se conformează cererilor și nu va adăuga „Lightyear” în program pentru că prezinta un sărut gay

Lightyear NU va fi afișat pe serviciul de streaming Disney+ în Orientul Mijlociu, după ce a fost interzis în cinematografe din cauza scenei de sărut gay și spune că se va alinia regulilor de cenzură, scrie Daily Mail

Disney+ Orientul Mijlociu nu va adăuga noul film Pixar Lightyear în biblioteca sa, după ce a considerat că sărutul de același sex al filmului este prea sensibil din punct de vedere cultural pentru publicul lor.  

De asemenea, Lightyear nu a reușit să ajungă pe alte mari ecrane din Orientul Mijlociu, cum ar fi Emiratele Arabe Unite, care au decis că filmul nu poate fi difuzat „din cauza încălcării standardelor de conținut media din țară”, potrivit Biroului de Reglementare a Media al Ministerului Tineretului și Culturii.

„Oficiul confirmă că toate filmele proiectate în cinematografele din toată țara sunt supuse urmăririi și evaluării înainte de data proiecției către public, pentru a asigura siguranța conținutului difuzat conform clasificării corespunzătoare de vârstă”, au spus aceștia. 

Unele țări, cum ar fi Malaezia, au spus Disney că vor lansa filmul dacă compania face anumite taieri în filme, cum ar fi scenele LGBT. 

Disney a refuzat majoritatea acestor solicitări și a optat să nu ofere deloc o lansare în cinematografe a filmului. 

Lightyear, care descrie originile iubitului personaj din Toy Story, Buzz Lightyear, a eșuat în weekendul său de deschidere în Statele Unite, câștigând doar 51,7 milioane de dolari după săptămâni de controverse. 

Actorul Tim Allen, care a exprimat vocea lui Buzz Lightyear în primele patru filme Toy Story, a fost retras din cel mai recent film în favoarea lui Chris Evans, care îl interpretează pe Căpitanul America în multe filme Marvel. 

Allen a dat vocea lui Buzz Lightyear alături de Tom Hanks, care l-a interpretat pe cowboy-ul Woody în filmul Pixar Toy Story din 1995, care a încasat 373 de milioane de dolari la box office și de atunci a devenit dintre cele mai iubite filme de animație din toate timpurile.   

Apoi a reluat rolul în mai multe filme continuare și scurtmetraje animate și a dat vocea jucăriei astro animate chiar în 2019 în Toy Story 4.

Mulți fani Toy Story au speculat dacă înlocuirea lui Allen cu Chris Evansa fost o decizie motivată politic, bazată pe sprijinul lui Allen pentru Partidul Republican.

„Este ca Germania anilor treizeci. Nu știu ce s-a întâmplat. Dacă nu faci parte din grup, „Știi ce credem noi că este corect”, spun „Ei bine, s-ar putea să am o problemă cu asta”. Sunt actor, îmi place să merg pe ambele părți.'

El a adăugat: „Literal, nu predic nimic. Ceea ce am făcut este că pur și simplu nu m-am alăturat la ceea ce ei numesc „cultura noastră”. Nu spun nimănui cum să trăiască. Nu-mi place asta.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră